Καλές πρακτικές

Π.Γ.ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 3Η ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΈΜΑ " ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ"

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗΝ 3Η ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΈΜΑ " ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ"
SUBMITTED FROM:

Π.Γ.ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ

ΠΡΟΤΥΠΟ


School Principal

ΡΟΥΜΠΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Contact with School


Description

 Στο πλαίσιο του πιλοτικού μαθήματος "Εργαστηρίο Δεξιοτήτων", οι μαθητές προετοιμάστηκαν για τη συμμετοχή τους στην "3Η ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ” .

Η δράση  είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22/4/2021 , ημέρα Πέμπτη  και ώρα 12.00-14.00.Έγινε προβολή σε ζωντανή μετάδοση στο κανάλι του youtube https://www.youtube.com/watch?v=HqkLEaPm3SM.

Καλεσμένοι ήταν  εκπρόσωποι τριών  φορέων:1. Ινστιτούτο Παστέρ.2.Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού 3.DOCK Κ.ΑΛ.Ο.

Οι μαθητές σε ρόλο δημοσιογράφων έκαναν ερωτήσεις που είχαν προετοιμάσει και σύμφωνα με την προκαθορισμένη σειρά τους απευθυνόντουσαν στον αντίστοιχο φορέα.Έγιναν δύο γύροι ερωτήσεων. Συμμετείχαν 16 σχολεία. Οι μαθητές καλούνται να φτιάξουν  το δικό τους Δελτίου τύπου για την εκδήλωση. Επιτιμοι καλεσμένοι ήταν Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και στελέχη εκπαίδευσης.Διοργανώτρια της εκδήλωσης και συντονίστρια ήταν η κ.Μακρή Δήμητρα ΣΕΕ ΠΕ80.

Η προετοιμασία για την εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του “Εργαστηρίου Δεξιοτήτων” σε όλη τη Β΄Γυμνασίου. Περιελάμβανε  προβολή παρουσιάσεων power point για τις επιχειρήσεις ΚΑΛΟ, περιήγηση στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και εργασία σε άρθρα του κ.Φίλιππα Νικολάου (Πρόεδρο του Ινστιτούτου) καθώς και γνωριμία με το Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ. Επίσης οι μαθητές μυήθηκαν στις τεχνικές της προώθησης και του Μαρκετινγκ με έμφαση στη διαδικασία της Συνένετυξης Τύπου και τη σύνταξη ενός Δελτίου Τύπου. Ακόμα το σχολείο μας φιλοτέχνησε τη Βεβαίωση Συμμετοχής της εκδήλωσης για τους συμμετέχοντες μαθητές στο ρόλο του δημοσιογράφου.

 


Results / Reactions

Η εκδήλωση παρουσιάστηκε ζωντανά από κανάλι youtube και συμμετείχαν οι φορείς που προαναφέρθηκαν, 16 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στελέχη εκπαίδευσης  ως επίσημοι καλεσμένοι της εκδήλωσης.

Οι μαθητές που συμμετείχαν δήλωσαν ότι  ήταν μία εποικοδομητική διαδικασία που θα την επαναλάμβαναν ευχαρίστως.Co-operations

1. Ινστιτούτο Παστέρ.2.Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού 3.DOCK Κ.ΑΛ.Ο 4.κ.Μακρη Δήμητρα (2ο ΠΕΚΕΣ) ΣΕΕ ΠΕ 80 5.Άλλα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


COOPERATING ACADEMICS

ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ

SPREAD THE WORD METHODS

Ζωντανή προβολή σε κανάλι youtube που προαναφέρθηκε.


Objective Action

8

Target Audience

ΜΑΘΗΤΕΣ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Initiative time

Εργαστήριο Δεξιοτήτων 2020-2021 (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)

Initiative Location

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation