Καλές πρακτικές

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ALBERT PARK COLLEGE ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ALBERT PARK COLLEGE ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
SUBMITTED FROM:

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Γενικό λύκειο με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα ευρωπαϊκά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά.


School Principal

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Contact with School


Description

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου Λήμνου με μεγάλη χαρά, τιμή και συγκίνηση συνδιοργάνωσε την Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης με το αδελφοποιημένο σχολείο Albert Park College της Μελβούρνης.

Η κ. Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τίμησε με την παρουσία της και τον ουσιαστικό της λόγο την εκδήλωση, δίνοντας έμφαση στη σημασία του Εορτασμού της Επανάστασης, αλλά και στην αξία της συνεργασίας με τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, εκφράζοντας την πηγαία συγκίνησή της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η κ. Χριστίνα Δεσποτέρη, vice president του Lemnos Gallipoli Commemorative Committee και Sister cities Australia, εξήρε την ιδέα και την υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής, αλλά και τόνισε την όλη δράση και υποστήριξή της για την εδραίωση σταθερών δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας.

Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μούδρου, κ. Στυλιανός Καραγιάννης, στη σύντομη ομιλία του παρουσίασε τη σημασία του διπλού εορτασμού της 25ης Μαρτίου και έδωσε έμφαση στους στενούς δεσμούς του Ελληνισμού της Διασποράς με τη μητέρα Ελλάδα. 

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Eliza Lambert και Zoe Alexiades για το Albert Park College και Θεοδώρα Λυμπέρη για το Γενικό Λύκειο Μούδρου.

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου της Αυστραλίας παρουσίασαν - στα ελληνικά -ποιήματα για το 1821, ενώ οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Μούδρου, Αποστολία Λαγού, Κατερίνα Ρεπανιδά, Νικολέττα Δήμου και Σταυρούλα Μαρία Στενού παρουσίασαν σύντομες εργασίες τους για τον φιλελληνισμό, τις γυναίκες του 1821 και τα τραγούδια που ενέπνευσε η Επανάσταση του 1821. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/-τριες των δύο σχολείων.


Results / Reactions

Η εκδήλωση είχε μεγάλη απήχηση τόσο στο ελληνικό όσο και στο αυστραλιανό κοινό και την τίμησε με την παρουσία της, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Γ.Γ. κ. Αναστασία Γκίκα. Co-operations

Αδελφοποιημένο σχολείο Albert Park College Μελβούρνης Αυστραλίας.


COOPERATING ACADEMICS

ΛΥΜΠΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΡΙΜΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

SPREAD THE WORD METHODS

Objective Action

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Target Audience

ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Initiative time

ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

Initiative Location

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

PHOTOS 2


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation