Καλές πρακτικές

3o Γυμνάσιο Αργυρούπολης


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Συζήτηση- συνεξέταση (debate) για τα 200 χρόνια από την Eλληνική Eπανάσταση

Συζήτηση- συνεξέταση (debate) για τα 200 χρόνια από την Eλληνική Eπανάσταση
SUBMITTED FROM:

3o Γυμνάσιο Αργυρούπολης

Το σχολείο μας έχει δυναμικό 215 μαθητών, σε αστική περιοχή, με 40 περίπου μαθητές πολυπολιτισμικής ταυτότητας δεύτερης γενιάς.


School Principal

Γαβαλά Ειρήνη

Contact with School


Description

Το 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης  στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων σχεδιάζει εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με τη μορφή συζήτησης – συνεξέτασης (debate) με τη συμμετοχή μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου και του Ιστορικού, μεταπτυχιακού φοιτητή Β΄ κύκλου στο ΠΜΣ «Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης, Τουρκοκρατία – Βενετοκρατία» εποπτευόμενου της καθηγήτριας Μαρίας Ευθυμίου και μέλους του προγράμματος «συμβολή του ΕΚΠΑ στην έρευνα για τη μελέτη της Ιστορίας και της Μνήμης της Επανάστασης του 1821» υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Βασιλικής Σειρηνίδου και απόφοιτου του Γυμνασίου μας,  Άρη Κατωπόδη με θέματα επιλογής των μαθητών σχετικά με την Οθωμανική Επικυριαρχία, την Ελληνική Επανάσταση και το νεοσύστατο ελληνικό κράτος.

 


Results / Reactions

- Κινητοποιείται το ενδιαφέρον των μαθητών.

- Προωθείται η ερευνητική μάθηση και αναπτύσσεται η ιστορική φαντασία.

- Καλλιεργείται η κριτική σκέψη και προωθείται η άσκηση της δημιουργικότητας.

- Ενισχύεται η σύνδεση του σχολείου με το κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον.Co-operations

Άρης Κατωπόδης, Ιστορικός, μεταπτυχιακός φοιτητής Β΄ κύκλου στο ΠΜΣ «Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης, Τουρκοκρατία – Βενετοκρατία» εποπτευόμενος της καθηγήτριας Μαρίας Ευθυμίου και μέλος του προγράμματος «συμβολή του ΕΚΠΑ στην έρευνα για τη μελέτη της Ιστορίας και της Μνήμης της Επανάστασης του 1821» υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Βασιλικής Σειρηνίδου και απόφοιτου του Γυμνασίου μας. 


COOPERATING ACADEMICS

Δραμουντάνη Κατερίνα - Αποστολίδου Χρυσούλα

Objective Action

Η ευαισθητοποίηση, ο προβληματισμός και η ενεργοποίηση των μαθητών σχετικά με τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. - Η καλλιέργεια των ιδανικών της ανιδιοτελούς υπεράσπισης της ειρήνης, της ελευθερίας και της ενότητας. - Το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και την αναζήτηση πηγών γνώσης σε αυτήν.

Target Audience

μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς

Initiative time

Μάης 2021

Initiative Location

Προαύλιο σχολείου

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation