Σχέδια μαθήματος

5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

T4E : Different, yet Connected!

T4E : Different, yet Connected!
SUBMITTED FROM:

5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας


School Principal

Γεώργιος Μαλαπάνης

Contact with School


Description

Η ομοιογένεια που χαρακτήριζε τις κοινωνίες ανήκει στο παρελθόν. Σε έναν κόσμο όπου τα σύνορα μεταξύ των ανθρώπων είναι θολά και οι πολιτισμοί αγκαλιάζονται μεταξύ τους, είναι σημαντικό να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να ζούμε μαζί αρμονικά και ευτυχισμένα. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήσαμε αυτό το έργο που στοχεύει κυρίως στην προώθηση των δημοκρατικών ιδεών της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας. Οι μαθητές του έργου θα αλληλεπιδράσουν με τις παραδόσεις, τα έθιμα και τις αξίες άλλων ανθρώπων, γεγονός που θα ενισχύσει την κατανόηση και την εκτίμηση των πολιτιστικών διαφορών μέσα σε μια πλουραλιστική κοινωνία.

 


Results / Reactions

Οι δάσκαλοι και οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και θα εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές, έτσι ώστε όχι μόνο να κατανοήσουν τη σημασία της δικής τους κουλτούρας αλλά και να εκτιμήσουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς άλλων χωρών. Θα βελτιώσουν τις γλώσσες και τις ψηφιακές τους δεξιότητες χρησιμοποιώντας εργαλεία web2. Θα βελτιώσουν επίσης τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες καθώς θα προετοιμάσουν παρουσιάσεις για να ενημερώσουν την υπόλοιπη σχολική κοινότητα, τους γονείς και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας. Για την διάδοση και την περαιτέρω δημοσιοποίηση του έργου, δημιουργήθηκαν ένας ιστότοπος και ένα blog όπου και θα αναρτηθούν οι τελικές δημιουργίες των μαθητών δηλαδή ένα συνεργατικό ημερολόγιο, ένα βιβλίο μαγειρικής με συνταγές από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, ένα τραγούδι και ένα κόμικ.

Σύνδεσμοι του έργου θα δημοσιευτούν στους ιστοτόπους των σχολείων και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακολουθούν οι σύνδεσμοι για τον ιστότοπο, το blog του έργου καθώς και οι σύνδεσμοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης :

https://sites.google.com/view/t4e-different-yet-connected/home-page

https://t4edifferentyetconnected.blogspot.com

https://www.facebook.com/groups/1090125221432939/?notif_id=1605550963660695&notif_t=group_invited_to_group&ref=notif

https://www.instagram.com/different_yet_connected/?hl=el

https://twitter.com/t4edifferentye1?s=11Co-operations

Το έργο αποτελεί μέρος ενός ΚΑ3 Erasmus+ με την ονομασία teachers4europe, στο οποίο συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, συνεργαζόμενο με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Στα πλαίσια του έργου συνεργαστήκαμε με έντεκα διαφορετικά σχολεία από οχτώ διαφορετικές χώρες του εξωτερικού. Κατά το σχεδιασμό και την οργάνωση των δραστηριοτήτων του έργου είχαμε την στήριξη και την καθοδήγηση της Δρ Τania Fonseca του Πανεπιστημίου Kingstom στην Αγγλία


COOPERATING ACADEMICS

Γεωργία Μουσελίμη

Objective Action

Στόχος του έργου είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με το ιστορικό υπόβαθρο των Ευρωπαίων και να εντοπίσουν κοινά πολιτιστικά στοιχεία, γεγονός που θα συμβάλει στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης και στην αναγνώριση της σημασίας του ρόλου και της επιρροής των διαφορετικών πολιτισμών.

Initiative time

Οκτώμβριος 2020 μέχρι Ιούνιο 2021

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 2


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation