Σχέδια μαθήματος

4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Τα ταξίδια του 2Π

Τα ταξίδια του 2Π
SUBMITTED FROM:

4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Πρόκειται για ένα Νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Λαυρίου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νεάπολης. Το σχολείο μας συμμετείχε και πέρυσι στο διαγωνισμό με τη δημιουργία λαχανόκηπου. Συμμετέχουμε και στα ec schools με περιβαλλοντικές δράσεις οι οποίες συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, όπως συλλογή μπαταριών, ανακύκλωση λαμπτήρων και μελανοδοχίων, συλλογή καπακίων.


School Principal

Παναγιώτα Πλαστήρα

Contact with School


Description

Η βαλίτσα του 2Π, είναι ένα πρόγραμμα της ActionAid και ανήκει στον 3ο Θεματικό Κύκλο των εργαστηρίων δεξιοτήτων "Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ, Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη". 

 Η διαμόρφωση μιας υγιούς προσωπικότητας κι ενός ενεργού πολίτη αποτελούν δυο από τους βασικούς στόχους της προσχολικής εκπαίδευσης. 

Περισσότερα στην παρουσίαση που έχουμε φτιάξει για το σκοπό αυτό

 Να αναφέρουμε πως το πρόγραμμα εντάσσεται σε παραπάνω από ένα στόχους καθώς προσεγγίσαμε και το θέμα του καθαρού νερού, την άνιση κατανομή τροφής στην Αφρική και την υπεύθυνη κατανάλωση με τη δράση μας στην Αμερική. Το πρόγραμμα κατα το ήμισυ πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Webex)

https://sway.office.com/UbjIhO5avKKayAYn?ref=Link


Results / Reactions

 Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το πρόγραμμα και ανυπομονούν να ταξιδέψουμε με το 2Π ξανά για να γνωρίσουμε και άλλα μέρη. 

Αφού θίξαμε με το ταξίδι μας στην Αμερική το θέμα του υπερκαταναλωτισμού, δημιουργήθηκε ατομική αφίσα για να θυμόμαστε να καταναλώνουμε συνετά. Να ξεχωρίσουμε τί έχουμε ανάγκη και αν χρειαζόμαστε στα αλήθεια να αγοράσουμε κάτι.

Στην Αφρικη προβληματιστήκαμε για το νερό. Αφού είδαμε πως παιδιά στην Αφρική δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο νερό και μάλιστα σε καθαρό, είπαμε να βρούμε τρόπο να το καθαρίσουμε και φτιάξαμε το δικό μας φίλτρο για καθαρισμό του νερού. 

Η παγκόσμια πολυκατοικία ήταν από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες. Τα παιδιά αφού γκρέμισαν τον τοίχο της παγκόσμιας πολυκατοικίας με τις ανισότητες, την άνιση κατανομή, το μη πόσιμο νερό, κατασκεύασαν ξανά την πολυκατοικία όπου σε κάθε τούβλο έγραψαν πώς θα ήθελαν να είναι η κατάσταση για να ζούμε όλοι οι λαοί ευτυχισμένοι. 

Το ταξίδι στην Αφρική βέβαια και στην Αίγυπτο ήταν από τα καλύτερά τουςCo-operations

ActionAid


COOPERATING ACADEMICS

Παναγιώτα Πλαστήρα, Κλεοπάτρα Κολιού, Τικπασανούδη Ανοιξία

Objective Action

Το πρόγραμμα αυτό στόχο είχε να αναπτυχθούν δεξιότητες όπως: επικοινωνία, δημιουργική και κριτική σκέψη, κοινωνικές ικανότητες και ικανότητες που σχετίζονται με την ιδιότητα του πολίτη

Initiative time

2 μήνες

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation