Σχέδια μαθήματος

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ- ΛΑΡΙΣΑΣ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Τα ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη κάτι έχουν να μας πουν!

Τα ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη κάτι έχουν να μας πουν!
SUBMITTED FROM:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ- ΛΑΡΙΣΑΣ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ


School Principal

ΡΟΔΟΠΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ

Contact with School


Description

Μέσα από σχετικά παραμύθια παιχνίδια και δραματοποιήσεις τα παιδιά γνώρισαν τα ζώα σε χειμερία νάρκη και με ερωταποκρίσεις του τύπου πώς ζουν τα ζώα, που κοιμούνται, που βρίσκουν φαγητό, τι χρειάζονται για να ζουν καλύτερα, τι πρέπει να προσέξουμε και να κάνουμε για να τα προστατέψουμε. Τα παιδιά οδηγήθηκαν σε λογικά συμπεράσματα και υποθέσεις και γνώρισαν τους τρόπους για την προστασία τους. Κάθε φορά κάποιο ζωάκι κουκλίτσα μέσα από το κουκλοθέατρο έκανε το παράπονό του και πρότεινε με συζήτηση τρόπους για να καλυτερέψει η ζωή του. Τα παιδιά κατανόησαν πόσο σημαντικά είναι όλα τα ζώα στη γη και τι θα γινόταν αν κάποιο έπαυε να υπάρχει.. Αντιλήφθηκαν την λέξη ισορροπία στη φύση βλέποντας τι θα γινόταν αν λιγόστευαν ζώα με τα οποία τρέφονται άλλα ζώα όπως τα φίδια με τα ποντίκια... Άλλα ζώα λοιπόν δε βρίσκουν φαγητό, άλλα δε βρίσκουν σπίτι για να μείνουν, γιατί το δάσος που ήταν το σπίτι τους  κάηκε, ή κόψαμε εμείς οι άνθρωποι δέντρα. Άλλα πάλι τα σκοτώνουν άνθρωποι για να διασκεδάσουν ή να πάρουν το δέρμα τους. Μάθαμε για τις αρκούδες που κινδυνεύουν από τις σακούλες με σκουπίδια που πετάνε οι άνθρωποι κοντά στο σπίτι τους στο δάσος που πάνε για βόλτα..Είδαμε σχετικά βίντεο και πολλές φωτογραφίες. Παίξαμε παιχνίδια, γίναμε ζωάκια και μπαίνοντας στη θέση τους μιλήσαμε γι' αυτά.. Χορέψαμε και περπατήσαμε όπως τα ζωάκια που αγαπάμε. Τα παραστήσαμε με παντομίμα. Τι περιμένουν από μας και τι πρέπει να κάνουμε..Αν οι άνθρωποι έφταναν με τα αυτοκίνητά τους κοντά στα σπίτια τους και κάνανε πολύ θόρυβο θα τους άρεσε; Τι θα γινόταν τότε..! Όλα καταγράφτηκαν πάνω στις ωραίες κατασκευές των παιδιών για να τα επικοινωνήσουν και στην οικογένεια και τους φίλους τους!


Results / Reactions

Τα παιδιά μέσα από δημιουργικό παιχνίδι κατανόησαν και επικοινώνησαν τρόπους καλυτέρευσης της ζωής των ζώων και κατάλαβαν οτι και τα ζωάκια έχουν τα δικά τους δικαιώματα που για το καλό όλων πρέπει να τα σεβόμαστε!Co-operations

μαθητές-γονεις-εκ/κοί


COOPERATING ACADEMICS

Αθηνά Ζιώγα, Ροδόπη Γιαννακάκη

Objective Action

Η διασκέδαση των παιδιών και η ανάπτυξη της φαντασίας τους, ενώ ταυτόχρονα να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους και τη θέση τους σχετικά με την προστασία των ζώων.Να καταλάβουν την αναγκαιότητα ύπαρξης όλων των ζώων για την ισορροπία του πλανήτη. Να κατανοήσουν επίσης οτι και τα ζώα έχουν δικαιώματα.

PHOTOS 4Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation