Μαθητικές δημιουργίες

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Κορησού Καστοριάς


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Ταξιδεύω στην Ελλάδα

Ταξιδεύω στην Ελλάδα
SUBMITTED FROM:

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Κορησού Καστοριάς

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Κορησού Καστοριάς


School Principal

ΠΑΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Contact with School


Description

Αρχικά θα κάνουμε γνωστές τις ομορφιές της πόλης μας, Καστοριάς μέσα από την παραγωγή πρωτότυπου παιδαγωγικού υλικού. Θα κατασκευάσουμε έναν τουριστικό οδηγό με τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του νομού μας και δύο επιτραπέζια.

Το υλικό θα σταλεί σε μαθητές που φοιτούν σε συνεργαζόμενα Τμήματα ένταξης σε 20 διαφορετικές πόλεις ανά την Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, κάθε εβδομάδα θα μαθαίνουμε για έναν συνεργαζόμενο νομό, θα φτιάχνουμε δύο επιτραπέζια για τον νομό αυτό, τα οποία θα στέλνουμε ταχυδρομικώς μαζί με το υλικό για την Καστοριά.

Έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε γνωστες τις ομορφιές του τόπου μας, αλλα θα μάθουμε και για άλλους νομούς μέσα από μία ευχάριστη διαδικασία. 

Το έργο θα φέρει κοντά μαθητές που έχουν Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στο τέλος θα ενώσουμε όλα τα επιτραπέζια και θα φτιάξουμε ένα ενιαίο επιτραπέζιο με όλους τους νομούς. 

Αφού εκτυπώσουμε το περίγραμμα κάθε νομού θα τους αριθμήσουμε. Έπειτα, θα φτιάξουμε έναν τροχό που θα έχει επάνω όλους τους αριθμούς που αντιστοιχούν σε κάθε νομό. Σε κάθε αριθμό που θα δείχνει ο τροχός θα αντιστοιχεί ένας νομός και θα παίρνουμε τα αντίστοιχα επιτραπέζια. 


Objective Action

Μέσα από το πρόγραμμα επιδιώκεται οι μαθητές μας να κατακτήσουν δεξιότητες που δεν τους είναι εύκολες , χωρίς στην πραγματικότητα να το καταλάβουν. Στόχος μας λοιπόν είναι:1. Κατάκτηση της ανάγνωσης μέσα από την αναζήτηση των πληροφοριών για τις πόλεις. 2.Εξάσκηση στην παραγωγή γραπτού λόγου μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας του τουριστικού οδηγού-βιβλίου . 3. Κατάκτηση γεωγραφικών γνώσεων για την Ελλάδα 4.Κατάκτηση χαρτοκοπτικών δεξιοτήτων οι οποίες θα χρειαστούν κατά την κατασκευή των επιτραπέζιων παιχνιδιών.

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation