Καλές πρακτικές

Αξιον Εστί - Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

TRASH HACK CAMPAIGN- ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

TRASH HACK CAMPAIGN- ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ
SUBMITTED FROM:

Αξιον Εστί - Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο

Όταν η εκπαίδευση γίνεται παιδεία, η Αισθητική και η Κουλτούρα καλλιεργούνται για να γίνουν Πολιτισμός. Τα παιδιά, η μόνη μας ΕΛΠΙΔΑ! Η τέχνη είναι ο ΤΡΟΠΟΣ, ίσως ο μόνος ΔΡΟΜΟΣ των σχέσεων. H σχολική κοινότητα μία τεράστια ΣΥΜΦΩΝΙΑ και ΟΡΧΗΣΤΡΑ που εκτελεί καθημερινά παρτιτούρες εκπαιδευτικών δράσεων. Συνεργασίας - Ομαδικότητας - Επικοινωνίας - ΕΚΦΡΑΣΗΣ Δημιουργικότητας, γνωριμίας με τη μνήμη και το ρυθμό του πνεύματος, της ψυχολογίας, της παιδαγωγικής, της συναισθηματικής νοημοσύνης, της ατομικότητας, της επικοινωνίας, της οικογένειας, της κουλτούρας και των κοινωνικών κανόνων.


School Principal

Τζιουμάκη Γλυκερία

Contact with School


Description

Το σχολείο μας πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα TRASH HACK με σκοπό τη διαχείριση των απορριμάτων στο πλαίσιο του σχολείου και την αξιοποίηση των απορριμάτων. Οι μαθητές ανακύκλωσαν πλαστικά ποτήρια και συσκευασίες περιτυλίγματος προιόντων για να δημιουργήσουν μια αφίσα ώστε  ευαισθητοποιήσουν και άλλους ανθρώπους σε θέματα αειφορίας και οικολογίας.


Results / Reactions

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του κοινοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα του σχολείου μας και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστε να εμπνευστούν και άλλοι άνθρωποι και να πράξουν ανάλογα.Co-operations

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα TRASH HACK - AXION ESTI πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής καμπάνιας 'Trash Hack", που διοργανώθηκε από το ίδρυμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με το δίκτυο σχολείων της UNESCO.

#TrashHack #UNESCO​ #LitterLessCampaign


COOPERATING ACADEMICS

Τζιουμάκη Γλυκερία κουκογιαννίδου Ειρήνη Στασινού Κωνσταντίνα

Objective Action

Οι ιδέες των μαθητών έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν , να εμπνεύσουν και να ενεργοποιήσουν τους συμπολίτες μας στην αειφόρο διαχείριση των απορριμάτων.

Initiative time

1 μηνας

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation