Μαθητικές δημιουργίες

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Τρώμε υγιεινά, ζούμε καλά

Τρώμε υγιεινά, ζούμε καλά
SUBMITTED FROM:

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού

Ιδιωτικό Σχολείο


School Principal

Αναστασία Νικολοπούλου

Contact with School


Description

Έχοντας επιτύχει τους στόχους τού προγράμματος, τα παιδιά θέλησαν να μεταφέρουν τη γνώση τους -ως βίωμα- σε μια μεγαλύτερη ή μικρότερη κοινότητα (οικογένεια, σχολείο, γειτονιά) προκειμένου να επηρεάσουν στην επιλογή των πιο υγιεινών τροφών και στην απόκτηση συνηθειών υγιεινής διατροφής και ζωής που θα τους μείνουν εφ΄ όρου ζωής. Γι’ αυτό τον λόγο έφτιαξαν –με τη βοήθεια τής νηπιαγωγού τους, κ.Αλεξάνδρα Λύκαρη, ένα ομαδικό αυτοσχέδιο έντυπο, ένα φανζίν (fanzine) που εξυπηρετούσε τον 3ο Βιώσιμο Στόχο Ανάπτυξης: Καλή υγεία και ευημερία. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν και εικονογράφησαν το έντυπο «Τρώμε υγιεινά, ζούμε καλά», το οποίο στάλθηκε στην Action Aid με στόχο να συμμετάσχει στην Μαθητική Εβδομάδα Δράσης «Πλανήτης 2030», όπου, μαζί με άλλα σχολεία, θα σχημάτιζαν μία μοναδική συλλογή με φανζίν (fanzine).


SPREAD THE WORD METHODS

Το αυτοσχέδιο ομαδικό έντυπο «Τρώμε υγιεινά, ζούμε καλά», στάλθηκε στην Action Aid με στόχο να συμμετάσχει στην Μαθητική Εβδομάδα Δράσης «Πλανήτης 2030» ώστε να ευαισθητοποιήσει και τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετείχαν στο ίδιο πρόγραμμα. Επιπλέον, αναρτήθηκε στον ιστότοπο τού Νηπιαγωγείου μας, ώστε να επηρεάσουν και την ευρύτερη κοινωνία.


Objective Action

Στόχος τής πρακτικής ήταν τα παιδιά να φτιάξουν ένα ομαδικό αυτοσχέδιο έντυπο, ένα φανζίν (fanzine) που αφορά στη Διατροφή, για να εμπνεύσουν, να αφυπνίσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν όποιον το διάβαζε.

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation