Καλές πρακτικές

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

UNICEF-ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

UNICEF-ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
SUBMITTED FROM:

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Γενικό λύκειο με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα ευρωπαϊκά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά.


School Principal

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Contact with School


Description

Το σχολείο μας συμμετέχει, μετά από επιλογή, στη διαδικτυακή συζήτηση με στελέχη του γραφείου της UNICEF την Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, 5-7 το απόγευμα. Συγκεκριμένα, η μαθήτρια Νικολέττα Δήμου της Α΄ τάξης και ο μαθητής Γιάννης Αναστάσιος Ορφανίδης της Β΄ τάξης θα συζητήσουν για ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων, ιδίως στις θεματικές της εκπαίδευσης, της βίας απέναντί τους, της σωματικής και ψυχικής τους υγείας, της συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων και την έκφραση της γνώμης τους, καθώς και για τον τρόπο που οι συνθήκες του COVID-19 επηρεάζουν τη ζωή τους.
Τα αποτελέσματα της συζήτησης θα αξιοποιηθούν για την τελική διαμόρφωση του 5ετούς προγραμματικού κύκλου της UNICEF 2021-2026 και αυτή η συζήτηση θα αποτελέσει την αρχή μια σειράς διαβουλεύσεων με παιδιά και νέους καθώς και της καθοδήγησης για ανάπτυξη εργαλείων και μεθόδων που διευκολύνουν την έκφραση της γνώμης τους.
Τον περασμένο Οκτώβριο η UNICEF διοργάνωσε διαβούλευση με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σχετικά με την κατάσταση των δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της προσπάθειας κατανόησης των παραγόντων που επηρεάζουν την πραγμάτωσή τους, καθώς και του εντοπισμού τομέων προτεραιότητας για σχετικές παρεμβάσεις υποστήριξης. Σε συνέχεια αυτής της προσπάθειας και λαμβάνοντας υπόψη την πρόβλεψη του άρθρου 12 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία αναγνωρίζει το δικαίωμα του παιδιού να εκφράζει την γνώμη του, η UNICEF θεωρεί μεγάλης βαρύτητας την ακρόαση της γνώμης των ίδιων των παιδιών και των νέων για τα ζητήματα που τους αφορούν.

Results / Reactions

ΕΡΤ

Τοπικά ΜΜΕ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσηςCo-operations

UNICEF


COOPERATING ACADEMICS

ΛΥΜΠΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

SPREAD THE WORD METHODS

ΕΡΤ

Τοπικά ΜΜΕ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Objective Action

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ UNICEF ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Target Audience

ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ

Initiative time

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

Initiative Location

UNICEF

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation