Μαθητικές δημιουργίες

3ο Δ.Σχ, Λουτρακίου


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

We will beat you Corona Virus

We will beat you Corona Virus
SUBMITTED FROM:

3ο Δ.Σχ, Λουτρακίου

12θέσιο, λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης. Όμορφο κτιριακά και ωραίο ως εργασιακό περιβάλλον, με παράδοση σε προγράμματα περιβαλλοντικά, eTwinning, πολιτιστικά και πολιτισμικά.


School Principal

Νέλλη Κοσσύβα

Contact with School


Description

Στα πλαίσια ενός eΤwinning έργου τα παιδιά της έκτης τάξης,  (Στ2) συνεργάστηκαν στο να φτιάξουν ένα βίντεο κατά του φόβου για τον Covid-19. Επιχείρησαν με χιούμορ να μας διδάξουν τα μέτρα που αν εφαρμοστούν, θα μας κρατήσουν ασφαλείς και θα κατατροπώσουν τον εχθρό- ιό. Διασκεύασαν  τους στίχους από το γνωστό τραγούδι των Queen, "We will rock you!", έφτιαξαν τα props για το βίντεο- από υλικά για ανακύκλωση-, σκηνοθέτησαν ένα βίντεο clip, που γυρίστηκε μέσα στην τάξη. Δημιούργησαν ακόμη ένα σταυρόλεξο- αφίσα, στα αγγλικά που αναρτήθηκε στο διάδρομο του α΄ορόφου του σχολείου μας. 

Όλη η δράση είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ψυχολογίας των μαθητών. Ο αόρατος εχθρός πήρε μορφή και η φαντασία η δημιουργία και το χιούμορ έγιναν τα όπλα στον πόλεμο εναντίον του. Το σύνθημα του τραγουδιού μας έδωσε δύναμη και κουράγιο!

Συνεργαστήκαμε με την δασκάλα της Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κ. Σοφία Παππά, με eTwinning partners 2020-21, με τους γονείς- κηδεμόνες των μαθητών του τμήματος Στ2.


Objective Action

Με όπλα το χιούμορ, τη φαντασία, τη συνεργασία και το θάρρος να νικήσουμε τον

SUPPORTED FILES(1)

Videos 2

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation