Καλές πρακτικές

6ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

«Υπηρεσία Καθαριότητας»

«Υπηρεσία Καθαριότητας»
SUBMITTED FROM:

6ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Το 6° Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού βρίσκεται και λειτουργεί στο δυτικό άκρο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσ/νίκης. Πρωτολειτούργησε το 1983/84 ως 6/θέσιο. Το 1998/99 αναβαθμίζεται σε 12/θέσιο και μετονομάζεται σε 6° Διαπολιτισμικό. Εκπ/κό προσωπικό: 28 εκπ/κοί. 2018-19 Εκπ/κό προσωπικό: 28 εκπ/κοί. Μαθητικό δυναμικό 2018-19 (288): 194 γηγενείς, 2 παλιννοστούντες, 61 αλλοδαποί, 31 Ρομά (Τσιγγάνοι). Στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού, προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις καινοτόμες δράσεις του σχολείου μας (ευρωπαϊκά προγράμματα, θεατρική ομάδα, παραδοσιακή χορευτική ομάδα, ομάδα ρομποτικής, ομάδα σκίτσου, ομάδα σκάκι, μουσική ομάδα, έκδοση σχολικής εφημερίδας, βραβευμένη ιστοσελίδα, ψηφιακή τάξη-καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές, οργανωμένη μαθητική βιβλιοθήκη, συνεργασία με πανεπιστήμια και μη κυβερνητικές οργανώσεις, συμμετοχές σε πανελλήνιους διαγωνισμούς) να ωφελούνται όλα, χωρίς καμιά εξαίρεση, τα παιδιά. Στόχος όλων αυτών των δράσεων είναι όχι μόνο η κοινωνική ένταξη των μαθητών και των οικογενειών τους με σεβασμό στη διαφορά και στην προέλευση, αλλά και να συμβάλουμε στη διαμόρφωση μαθητών ικανών να διαχειριστούν τη διαπολιτισμική πραγματικότητα και να επωφεληθούν από αυτή, στα πλαίσια δημοκρατικών κοινωνικών αντιλήψεων και πρακτικών.


School Principal

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Contact with School


Description

Η «υπηρεσία καθαριότητας» εφαρμόζεται από τυος μαθητές της έκτης τάξης και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές του σχολείου. Στόχος μας είναι όχι μόνο να διατηρούμε την αυλή μας καθαρή αλλά κυρίως να συμβουλεύουμε τους υπόλοιπους μαθητές να πετάνε τα σκουπίδια τους στους ειδικούς κάδους και όχι στην αυλή.

 


Results / Reactions

Με σύνθημά μας :
« Το σκουπίδι μην πετάς στην αυλή που περπατάς
Μάζεψε το αν μπορείς, θα ‘σαι εσύ ο ΝΙΚΗΤΗΣ!!!»
Είδαμε πως τα παιδιά αναλάμβαναν ενεργό ρόλο και η αυλή διατηρούνταν καθαρή απ’ όλους τους μαθητές κι όχι μόνο από αυτούς που συμμετείχαν στη δράση. Τα παιδιά χαίρονται πολύ όταν συμβάλλουν σε έναν καλό σκοπό!COOPERATING ACADEMICS

Κυριακίδου Ζαχαρούλα/ Χρόνη Ολυμπία

SPREAD THE WORD METHODS

Διάφορα φεστιβάλ παιδείας


Objective Action

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών για ένα πιο καθαρό περιβάλλον

Target Audience

Απευθύνεται κυρίως σε μαθητές καθώς η δράση λαμβάνει χώρο στο σχολικό περιβάλλον. Όμως έχει βαθύτερες επεκτάσεις καθώς η υιοθέτηση μιας συμπεριφοράς φιλικής προς το περιβάλλον επεκτείνεται κι εκτός σχολείου κι έχει επίδραση σε όλες τις ηλικίες.

Initiative time

Η δράση αυτή πραγματοποιείται εδώ και δύο χρόνια στο σχολείο μας.

Initiative Location

Σχολική αυλή , εσωτερικοί χώροι σχολείου.

PHOTOSConnection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation