Σχέδια μαθήματος

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Ζωή στο νερό

Ζωή στο νερό
SUBMITTED FROM:

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου στεγάζεται στο Μέγαρο Ακαδημίας, στην πλατεία Ιωάννη Ζίγδη, στο κέντρο της πόλης του νησιού. Έχει 171 μαθητές ηλικίας 6-12 ετών, κατανεμημένα σε εννέα τμήματα, και 20 εκπαιδευτικούς ποικίλων ειδικοτήτων.


School Principal

Σταματία Μαντικού

Contact with School


Description

Το Πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Πονήρη Μαρία, Λιβανίου Ευαγγελία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι μαθητές μέσα από εκπαιδευτικές εκδρομές στο ενυδρείο της Ρόδου και σε παραλίες της Ρόδου έρχονται σε επαφή με τη ζωή στο νερό και με όσα σχετίζονται με αυτό. Σε συνέχεια του προηγούμενου δημιούργησαν αφίσες αλλά και βιβλίο με θέμα τη θαλάσσια ζωή.


Results / Reactions

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το υδάτινο στοιχείο και ευαισθητοποιήθηκαν γι’ αυτό. Επισκέφθηκαν το ενυδρείο της Ρόδου και  δημιούργησαν αφίσες για την προστασία της θαλάσσιας ζωής. Επιπλέον ανά τακτά χρονικά διαστήματα όλες οι τάξεις ανέλαβαν με υπευθυνότητα των καθαρισμό των ακτών του νησιού.Co-operations

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΣΥΝΑΦΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ, ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΠΤΔΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ: Στουππής Μάρκος, Σφουγκαριστού Γεωργία & Χατζηδημητρίου Παναγιώτα


COOPERATING ACADEMICS

ΟΛΟΙ

SPREAD THE WORD METHODS

Objective Action

Επιδιώκεται οι μαθητές/-τριες να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τη σημασία του νερού στη ζωή και να πραγματοποιούν ενέργειες για την προστασία του.

Initiative time

10 έτη

PHOTOS


Videos

Connection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation