Καλές πρακτικές

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

1ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΔΕΙΑΝΩΝ ΜΕΛΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

1ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΔΕΙΑΝΩΝ ΜΕΛΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
SUBMITTED FROM:

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

2/θ Ολοήμερο . Λειτουργεί και Τ.Ε. Συμμετέχουμε σε δράσεις ανοίγματος του σχολείου προς τα έξω ( Δήμος, ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, Ανακύκλωση μελανοδοχείων κλπ) καθώς και προγράμματα όπως etwinning, σχολικών δραστηριοτήτων, με καλές πρακτικές.


School Principal

Τσιμπλή Παναγιώτα

Contact with School


Description

όταν πριν χρόνια ξεκινήσαμε η Προϊσταμένη του Ν/Γ επισκέφτηκε καταστήματα, ιατρεία, δημόσιες επιχειρήσεις κλπ και μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια. Έκτοτε όσοι ανταποκρίθηκαν θετικά μας ενημερώνουν και η προϊσταμένη κ.Τσιμπλή μεταβαίνει εκεί και τα παραλαμβάνει. Τα συγκεντρώνει στην αποθήκη του Νηπιαγωγείου και όταν έρθει η ώρα συσκευάζονται με τη βοήθεια του συλλόγου γονέων.. 


Results / Reactions

Θετικές οι επιδράσεις για όσους εμπλέκονται στη δράση αυτή που κάνουμε τα τελειταία 5 χρόνια στο Νηπιαγωγείο μας.Co-operations

Συνεργαζόμαστε με τοπικούς φορείς και καταστήματα, που μας βοηθούν να συγκεντρώσουμε αδειανά μελανοδοχεία τα οποία στη συνέχεια αποστέλλονται στο κέντρο ανακύκλωσης του κ. Ευθυμιάδη.Οι τοπικοί φορείς όταν συνεργάζονται μαζί μας και χαίρονται που συμβάλλουν θετικά προς το περιβάλλον. Οι γονείς εμπλέκονται και αυτοί βοηθώντας.Τα παιδιά εμπλέκονται σε καλές πρακτικές-συμπεριφορές και αγάπη για το περιβάλλον και μαθαίνουν για την ανκύκλωση. 


COOPERATING ACADEMICS

Τσιμπλή Παναγιώτα , Μπίκου Νίκη, Παρασκευοπούλου Χαραλαμπία.

SPREAD THE WORD METHODS

Ανακοίνωση μέσω της σελίδας του σχολείου μας στο fb και της μηνιαίας εφημερίδας που εκδίδουμε.


Objective Action

Να συμβάλλουμε κι εμείς σε καλές πρακτικές για το περιβάλλον και να αντιληφθούν οι μαθητές μας πως ότι χρησιμοποιείται συχνά ξανά χρησιμοποιείται.

Target Audience

όλους

Initiative time

2-3 μήνες

Initiative Location

1ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation