Καλές πρακτικές

Εκπαιδευτήρια Ν.Ζαγοριανάκου


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Αιμοδοσία - Ίδρυση Τράπεζας αίματος - Σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Αιμοδοσία - Ίδρυση Τράπεζας αίματος - Σεμινάριο πρώτων βοηθειών
SUBMITTED FROM:

Εκπαιδευτήρια Ν.Ζαγοριανάκου


School Principal

Κωνσταντίνος Ζαγοριανάκος

Contact with School


Description

Τα Εκπαιδευτήριά μας έχουν ιδρύσει εδώ και ένα χρόνο Τράπεζα Αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με την επωνυμία «Τράπεζα Αίματος Συλλόγου Εκπαιδευτηρίων Ν. Ζαγοριανάκου». Έτσι, στις 03.11.2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή κι επιτυχία η 2η αιμοδοσία του Συλλόγου.

Στο πλαίσιο της Ημέρας Αιμοδοσίας που πραγματοποίησαν τα Εκπαιδευτήριά μας διεξήχθη ολιγόωρο σεμινάριο πρώτων βοηθειών, απευθυνόμενο σε καθηγητές, δασκάλους, γονείς και μαθητές. Στόχος του εν λόγω σεμιναρίου ήταν η ευαισθητοποίηση των ενδιαφερομένων σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια, την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών στους σχολικούς -και όχι μόνον- χώρους καθώς επίσης και η «παρότρυνση» για περαιτέρω εκπαίδευση και μελέτη σε θέματα που αφορούν την παροχή πρώτων βοηθειών και την πρόληψη καταστάσεων.  


Results / Reactions

Η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης τόσο για τους άλλους όσο και για τον εαυτό μας. Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα οι αιμοδότες εθελοντές είναι ακόμα λίγοι, συγκριτικά με τις ανάγκες μας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται κάποιες φορές η εισαγωγή φιαλών αίματος από άλλες χώρες. Με τη συγκεκριμένη δράση προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε μικρούς και μεγάλους να συνδράμουν στον αγώνα συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται σε μικρές ή μεγάλες περιπέτειες της υγείας τους.

Παράλληλα, με το σεμινάριο πρώτων βοηθειών αποκτήσαμε χρήσιμες πληροφορίες, που η αναγκαιότητα και χρησιμότητα παροχής τους μπορεί να σώσουν ζωές.Co-operations

Αναφέρονται στο παραπάνω κείμενο


COOPERATING ACADEMICS

Οι δάσκαλοι του Δημοτικού και όλοι οι εκπαιδευτικοί της Β'βαθμιας

Objective Action

Κοινωνικό έργο - Ενημέρωση σε θέματα πρώτων βοηθειών

Target Audience

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς

Initiative time

03.11.2018

Initiative Location

Εκπαιδευτήρια Ζαγοριανάκου

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation