Καλές πρακτικές

10o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ ΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΛΣΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ ΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΛΣΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ
SUBMITTED FROM:

10o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΝΑ ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΜΕΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕ 14 ΝΗΠΙΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΛΣΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΕΡΡΩΝ.ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ.ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ¨ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ ¨ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.


School Principal

ΚΑΡΑΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΑΝΗ

Contact with School


Description

Καθαρίσαμε  το αλσύλιο και το θεατράκι με την βοήθεια εθελοντών, κάναμε δεντροφύτευση, και ζωγραφίσαμε τις  κερκίδες του μικρού, υπαίθριου θεάτρου που ήταν παραμελημμένο και βρώμικο από τους κατοίκους της περιοχής , με την βοήθεια εθελοντών και του κ. Βαφειάδη, γνωστού εικαστικού της πόλης των Σερρών. Ζητήσαμε και φωτισμό του χώρου ώστε το βράδυ να μην έρχονται άτομα που δημιουργούν προβλήματα, όμως δεν έγινε καμία επέμβαση.Όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς φροντίζαμε τον χώρο με καθαριότητα και φροντίδα των δέντρων που φυτέψαμε.Η δράση αυτή έγινε στα πλαίσια του προγράμματος ¨ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ¨.


Results / Reactions

Tα  αποτελέσματα είναι θεαματικά, καθώς οι κάτοικοι σεβάστηκαν την δουλειά των νηπίων, οι διάφοροι πολίτες που δημιουργούσαν ρυπαρό περιβάλλον με σπασμένα μπουκάλια και σκουπίδια, περιορίστηκαν αρκετά.Το θεατράκι αποτελεί ένα χώρο αναβαθμισμένο για να τον απολαύσουν τα σχολεία και οι κάτοικοι.Co-operations

Συνεργαστήκαμε με το συστεγαζομενο 7ο νηπιαγωγειο Σερρών, με την τοπική unesco και την τοπική  οργάνωση "PRAXIS", όπου νέοι από την Ευρωπαική Ένωση που παρακολουθούν το πρόγραμμα στην πόλη μας, προσφέρουν εθελοντική εργασία.Συνεργαστήκαμε με τον Σερραίο εικαστικό κ. Β. Βαφειάδη, που μας καθοδήγησε στον καλλωπισμό του θεάτρου.Επίσης συνεργαστήκαμε με το πρόγραμμα "LETS DO IT GREECE", τον Δήμο Σερρών για την καθαριότητα του χώρου, με άλλους τοπικούς φορείς ,  οργανισμούς και συλλόγους που ασχολούνται με τον εθελοντισμό.Τέλος συμμετείχαμε σε προγράμματα από το "Χαμόγελο του παιδιού" και το "Make a wish", ώστε οι μικροί μαθητές να κατανοήσουν την έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού.


COOPERATING ACADEMICS

ΚΑΡΑΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΑΝΗ

SPREAD THE WORD METHODS

Δημιουργήσαμε αφίσες που τις κολλήσαμε στην γειτονιά, παρουσιάστηκε η αναβάθμιση του θεάτρου στις τοπικές και πανελλήνιες εφημερίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάστηκε η δράση στην Αθήνα, στην εκδήλωση του "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ"  και αποσπάσαμε καλές κριτικές.


Objective Action

Να αναβαθμίσουμε το αλσύλιο της γειτονιάς και να καλλωπίσουμε το μικρό υπαίθριο θεατράκι.

Target Audience

Μαθητές του Νηπιαγωγείου και όμορων σχολείων, στους κάτοικους της περιοχής και σε όλη την τοπική κοινωνία.

Initiative time

2-3 Μήνες

Initiative Location

Αλσύλιο της Καλλιθέας Σερρών

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation