Καλές πρακτικές

3o Δ.Σ. Ρόδου


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Ανακύκλωση των παλιών γυαλιών οράσεως

Ανακύκλωση των παλιών γυαλιών οράσεως
SUBMITTED FROM:

3o Δ.Σ. Ρόδου


School Principal

Στουππή Τσαμπίκα

Contact with School


Description

Το σχολείο μας στηρίζει τη δράση του  Σύλλογου Γυναικών Σορωνής που σε συνεργασία με το Σύλλογο Οπτικών και Οπτομετρών Νομού Δωδεκανήσου (ΣΟΟΝΔΩ) και την Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος (ΟΣΟΟΕ), υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης των παλιών γυαλιών οράσεως.

Ο σύλλογος έφερε στο σχολείο μας ειδικό δοχείο συλλογής των παλιών γυαλιών, με μότο «Τίποτα δεν πάει χαμένο». Τα παλιά γυαλιά αφού επισκευαστούν, θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας που παρουσιάζουν διαθλαστικά προβλήματα όρασης και ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου. 

Μέσω ενημερωτικού φυλλαδίου και δημοσίευσης στον τοπικό τύπο καλούσαμε την σχολική κοινότητα να κάνει το έξης: ''Σίγουρα σε κάποιο συρτάρι μπορούμε να βρούμε όλοι μας ένα ζευγάρι γυαλιά που δεν τα χρησιμοποιούμαι πλέον. Το ίδιο ζευγάρι γυαλιά μπορεί να αλλάξει την ζωή ενός άλλου ατόμου σε κάποια αναπτυσσόμενη χώρα όπου οι άνθρωποι επειδή δεν έχουν τα γυαλιά, δεν μπορούν να διαβάσουν και να μορφωθούν, δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής, δεν μπορούν να δουν καθαρά. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τα παιδιά, σωστή όραση σημαίνει καλύτερη εκπαίδευση, υγιή ανάπτυξη και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ για τους ενήλικες σημαίνει μεγαλύτερη ευκαιρία για την απασχόληση και την οικονομική δύναμη  και για τους ηλικιωμένους σημαίνει μικρότερη εξάρτηση από τους άλλους.

Γι’ αυτό συγκεντρώνουμε τα παλιά μας γυαλιά για να τα χαρίσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ !΄΄


Results / Reactions

Το κάλεσμα μας βρήκε ανταπόκριση και ξεκινήσαμε ανακύκλωση γυαλιών οράσεως.COOPERATING ACADEMICS

Γαλάνη Αλεξάνδρα

Objective Action

Να δούμε την ανακύκλωση με άλο μάτι !

Target Audience

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, τοπική κοινωνία

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation