Σχέδια μαθήματος

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ: ΕΥΧΗ Ή ΚΑΤΑΡΑ; Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ_SAVE AGRAGA"

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ: ΕΥΧΗ Ή ΚΑΤΑΡΑ; Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ_SAVE AGRAGA"
SUBMITTED FROM:

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ" ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021.


School Principal

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Contact with School


Description

Τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας φέτος συμμετέχουν στην υλοποίηση ενός συνεργατικού προγράμματος eTwinning με τίτλο  "A word full of desires". Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες  να αναπτύξουν κριτική σκέψη, δεξιότητες του 21ου αιώνα, ενσυναίσθηση και ψηφιακό γραμματισμό σε συνδυασμό με την ενίσχυση της πολιτειότητας και της προσωπικής ευθύνης για ένα κόσμο βιώσιμης ανάπτυξης. Τον Ιανουάριο αναπτύξαμε δράσεις μέσω του συνεργατικού προγράμματος eTwinning που αφορούν την επίτευξη του 16ου και του 17ου Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης που περιελάμβανε δημιουργία αφίσας και συνεργατικού ποιήματος στα ελληνικά και στα αγγλικά. Επιστέγασμα των προηγούμενων δράσεων ήταν η υλοποίηση εκπαιδευτικού σεναρίου με τον τίτλο (Ανεμογεννήτριες: Ευχή ή κατάρα; Η περίπτωση "Σώστε τα Άγραφα_Save Agrafa".


Results / Reactions

Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού σεναρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας ικανοποιήθηκαν από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αναπτύσσοντας ένα  διαφορετικό γραμματισμό  της γλώσσας, ανέπτυξαν δεξιότητες και ενίσχυσαν την προσωπική άποψή τους για ένα κόσμο Βιώσιμο, ειρηνικό, ένα κόσμο για όλους τους ανθρώπους για όλες τις διαφορετικότητες. Τέλος αντιλήφθησαν πόσες σημαντικές είναι οι συνέργειες που οδηγούν σε δράσεις για το κλίμα αλλά και για φτηνή καικαθαρή ενέργεια.Co-operations

Για το συγκεκριμένο πρότζεκτ συνεργαστήκαμε με σχολεία από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία.


COOPERATING ACADEMICS

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Objective Action

7ος και 13ος ΣΤΟΧΟΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Initiative time

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σενάριο υλοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2021. Είχε διάρκεια 4 διδακτικές ώρες (3 ώρες διδακτική, συμμετοχή σε ομάδες, παραγωγή μαθησιακού υλικού) και 1 ώρα αξιολόγηση του προγράμματος (αυτοαξιολόγηση και ετεροαξιολόγηση).

SUPPORTED FILES(1)


Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation