Καλές πρακτικές

6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Από την Ανακύκλωση στον Εθελοντισμό, ένα καπάκι δρόμος-6ο Δημοτικό Καλαμαριάς

Από την Ανακύκλωση στον Εθελοντισμό, ένα καπάκι δρόμος-6ο Δημοτικό Καλαμαριάς
SUBMITTED FROM:

6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης

Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο στην Νέα Κρήνη Καλαμαριάς!


School Principal

Αλτιντασιώτης Αχιλλέας

Contact with School


Description

Οι μαθητές μας από την έναρξη της φετινής  μέσα από τη διαθεματικότητα, το θεατρικό παιχνίδι,  την προβολή εικόνων και βίντεο, τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Η Ζωή Χωρίς Σκουπίδια» γνώρισαν τα προβλήματα του περιβάλλοντος, τη σημασία της Ανακύκλωσης… Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και από τα λόγια προχώρησαν στην πράξη. Ανέλαβαν πρωτοβουλίες που αφορούσαν την καθαριότητα της αυλής, τον καλλωπισμό του κήπου, την ανακύκλωση χαρτιού, την ενημέρωση των γονέων και των συμμαθητών τους με τη δημιουργία αφισών, έγραψαν ποιήματα, παραμύθια και σλόγκαν για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση της σακούλας… Συμμετείχαν  στο 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης με δικό τους περίπτερο και με την έκθεση έργων από ανακυκλώσιμα υλικά. Και στη συνέχεια ήρθε η ενημέρωση από τον κ. Διευθυντή: « Ο μαθητής Γ.. επειδή έχει κάποιο μικρό κινητικό πρόβλημα, χρειάζεται ένα ζευγάρι ειδικά ανατομικά παπούτσια ώστε όταν τα φορά να μπορεί να παίζει άνετα με όλα τα παιδιά στην αυλή του σχολείου του».  Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων , γνωρίζοντας την προσπάθεια φίλων και γνωστών τους που συγκεντρώνουν καπάκια για την αγορά ενός αναπηρικού καροτσιού, πρότειναν  την εφαρμογή αυτής της δράσης. Ενημέρωσαν τους μαθητές όλων των τάξεων, τους γονείς, του συγγενείς και άρχισε  η συγκέντρωση των πλαστικών καπακιών  σε μεγάλες μπουκάλες που τοποθετήθηκαν μέσα σε κάθε τάξη.  Κάθε φορά που γέμιζε μια μπουκάλα με καπάκια την διακοσμούσαν με ζωγραφιές και ποιήματα και διακοσμούσαν τους διαδρόμους του Σχολείου. Η προσπάθεια αυτή συνεχίστηκε όλη τη χρονιά και σήμερα, Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 κλήθηκε ο κ. Ανακυκλωτής, πήρε τις μπουκάλες μας και με το χρηματικό αντίτιμο  θα συμμετάσχουμε στην αγορά των ειδικών παπουτσιών του συμμαθητή μας.


Results / Reactions

Με τη δράση μας αυτή συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος αριθμός καπακιών, πλαστικών μπουκαλιών, γυάλινων  και αλουμινένιων συσκευασιών.

Επίσης, οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν πάνω στις έννοιες της προστασίας του περιβάλλοντος της συνεισφοράς στο συνάνθρωπο, στον αλτρουισμό και στον εθελοντισμό.Co-operations

Άριστη συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας


COOPERATING ACADEMICS

Το σύνολο του Διδακτικού Προσωπικού του Σχολείου μας

SPREAD THE WORD METHODS

Objective Action

Η ευαισθητοποίηση όλων των μαθητών μας σε θέματα περιβάλλοντος και εθελοντισμού

Target Audience

Πάνω από 300 μαθητές σε εποικοδομητική συνεργασία με τους γονείς και τους δασκάλους τους

Initiative time

Σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017-2018

Initiative Location

Οι τάξεις του Σχολείου μας

PHOTOS 4Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation