Σχέδια μαθήματος

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Βιομηχανία καινοτομία και υποδομές

Βιομηχανία καινοτομία και υποδομές
SUBMITTED FROM:

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου στεγάζεται στο Μέγαρο Ακαδημίας, στην πλατεία Ιωάννη Ζίγδη, στο κέντρο της πόλης του νησιού. Έχει 171 μαθητές ηλικίας 6-12 ετών, κατανεμημένα σε εννέα τμήματα, και 20 εκπαιδευτικούς ποικίλων ειδικοτήτων.


School Principal

Σταματία Μαντικού

Contact with School


Description

Στο πλαίσιο της θεματικής «Βιομηχανία καινοτομία και υποδομές» οι μαθητές επισκέφθηκαν εργοστάσια παραγωγής του νησιού.      Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκαν την μελισσοκομική της Ρόδου, όπου μέσα από ένα διαδραστικό τρόπο και πρωτότυπες δραστηριότητες ενημερώθηκαν πλήρως για το αντικείμενο. Με επίσκεψη τους στο εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών οι μαθητές είδαν από κοντά πως φτάνει το γάλα και όλα τα σχετικά προϊόντας σπίτι τους. Τέλος επισκέφθηκαν το οινοποιείο της Ρόδου αλλά και ενημερώθηκαν μέσα από επίσκεψη στο σχολείο για το Europe Direct και τις δράσεις του.


Results / Reactions

Οι μαθητές μέσα από συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς ενημερώθηκαν για τις βιομηχανίες, τις υποδομές και τις καινοτομίες του νησιού.Co-operations

ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΠΤΔΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΤΟΥΠΠΗΣ Μ. ΣΦΟΥΓΚΑΡΙΣΤΟΥ Γ. ΧΑΖΤΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Π.


COOPERATING ACADEMICS

ΟΛΟΙ

SPREAD THE WORD METHODS

Objective Action

Επιδιώκεται οι μαθητές/-τριες να ενημερωθούν και να έρθουν σε επαφή με τις βιομηχανίες του νησιού αλλά και τις καινοτομίες που αυτές χρησιμοποιούν. Παράλληλα, θα διαπιστώσουν πως παράγονται και φτάνουν στο σπίτι τους τα προϊόντας μέσα από πολύ κόπο και ενέργειες.

Initiative time

ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ

PHOTOS


Videos

Connection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation