Μαθητικές δημιουργίες

32o Nηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Δεν είμαι πια σκουπίδι...Μια παρουσιάση των παιχνιδιών που ανακαλύψαμε στα σκουπίδια μας!

Δεν είμαι πια σκουπίδι...Μια παρουσιάση των παιχνιδιών που ανακαλύψαμε στα σκουπίδια μας!
SUBMITTED FROM:

32o Nηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

To 32o Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, συστεγάζεται με το 53ο και 52ο Δημοτικά σχολεία Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από 2 τμήματα Πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος και 2 τμήματα ολοήμερου προαιρετικού προγράμματος, ενώ απασχολεί 4 εκπαιδευτικούς ΠΕ 60- Νηπιαγωγών


School Principal

Στυλιανή Λιούφα

Contact with School


Description

Στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning με τίτλο

«Εφευρέτες παιχνιδιών…οι ανακυκλωτές της χαράς» που εκπονήσαμε το σχολικό έτος 2019-2020 ξεκινήσαμε με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την δημιουργία διαφόρων μορφών παιχνιδιών όπως επιτραπέζια, παιχνίδια ρόλων, συμβολικών παιχνιδιών ,παιχνιδιών αυλής, ομαδικών παιχνιδιών κλπ. , επαναχρησιμοποιώντας άχρηστα αντικείμενα που θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Βάση του έργου υπήρξε η εξαιρετική ικανότητα και αγάπη των παιδιών να εφευρίσκουν παιχνίδια αποδίδοντας νέες σημασίες σε διάφορα αντικείμενα και καταστάσεις.

Εκμεταλλευτήκαμε αυτό το γεγονός για να προσεγγίσουμε έννοιες όπως επαναχρησιμοποίηση, προστασία του περιβάλλοντος, υπέρμετρη κατανάλωση περνώντας μέσα από δρόμους ποικίλων γνωστικών αντικειμένων, προσεγγίζοντας επιμέρους εκπαιδευτικούς στόχους, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την νοητική ευλυγισία και δημιουργικότητα των παιδιών.

Επιπλέον όμως και επειδή στην τάξη μας αγαπάμε τα «σκουπίδια» εμπλέκουμε και μυούμε γονείς και παιδιά σε μια συνεχή προσπάθεια να επαναχρησιμοποιούμε ότι μαζεύουμε στο σπίτι και στο σχολείο και φέτος και κάθε χρόνο.


Objective Action

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation