Σχέδια μαθήματος

Νηπιαγωγείο Παρακοίλων Λέσβου


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Διαφορετικοί μα...ίσοι!

Διαφορετικοί μα...ίσοι!
SUBMITTED FROM:

Νηπιαγωγείο Παρακοίλων Λέσβου

Το νηπιαγωγείο συστεγάζεται με το Δημοτικό Σχολείο Παρακοίλων, είναι μονοθέσιο ,έχει ένα Υποχρεωτικό Πρωινό τμήμα και ένα Προαιρετικό Ολοήμερο τμήμα.


School Principal

Ισμήνη-Ειρήνη Τσιριπλή

Contact with School


Description

Στις 3 Δεκεμβρίου τιμήσαμε την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με ποικίλες δράσεις.

Συζητήσαμε για την σημασία της ημέρας αυτής,για τις δυσκολίες, τις ανάγκες αλλά και τις ικανότητες και τα δικαιώματα των ατόμων αυτών .

Αναφερθήκαμε στους ζωγράφους που δημιουργούν έργα τέχνης με το στόμα και το πόδι. Είδαμε κάρτες και ημερολόγια ζωγραφισμένα με τους παραπάνω τρόπους , σχολιάσαμε ένα έργο, του δώσαμε κάποιους πιθανούς τίτλους και το αντιγράψαμε.

Προσπαθήσαμε επίσης, να βιώσουμε τις δυσκολίες των Ατόμων με Αναπηρία, είτε κινούμενοι με κλειστά μάτια μέσα στην αίθουσά μας, είτε ζωγραφίζοντας με το στόμα.

Διαβάσαμε την υπέροχη ιστορία της Αργυρώς  (Τζιν Γουίλλις, Η Αργυρώ γελάει,
απόδοση Φίλιππος Μανδηλαράς, εκδ. Πατάκη) και μιλήσαμε για τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε η Αργυρώ αν ερχόταν στο δικό μας νηπιαγωγείο (πρόσβαση,κίνηση στην τάξη,υγιεινή κλπ.). Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις και μετά ζωγραφίσαμε τι θα μας άρεσε να κάνουμε με την Αργυρώ.

Όλες τις δράσεις μας τις επικοινωνήσαμε στους γονείς και τους φίλους μας μέσα από το ιστολόγιό μας

 

 

 

Results / Reactions

Τα παιδιά προβληματίστηκαν, εντόπισαν διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και έδειξαν να τις αποδέχονται και να τις σέβονται. Ανέπτυξαν απόψεις και ιδέες για την μείωση των ανισοτήτων και την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία τόσο στο σχολείο όσο και σε άλλες δραστηριότητες. Ο σεβασμός τους στα ανθρώπινα δικαιώματα ενισχύθηκε, όπως και η αυτοαντίληψη και η αυτοεκτίμησή τους.Co-operations

Συνεργασία με γονείς


COOPERATING ACADEMICS

Ισμήνη- Ειρήνη Τσιριπλή, Δέσποινα Χαμαλέλλη

Objective Action

1.Να αναγνωρίσουν, να αποδεχτούν και να σεβαστούν την διαφορετικότητα 2.Να αντιληφθούν την μοναδικότητά τους 3.Να αποκτήσουν στάσεις και συμπεριφορές που θα τους βοηθήσουν να γίνουν ενεργοί «πολίτες» του κόσμου μακρυά από κάθε προκατάληψη. 4.Να λειτουργούν μέσα σε ομάδα 5. Να καλλιεργήσουν την φαντασία και την προσωπική τους έκφραση 6.Να αποκτήσουν θετικά συναισθήματα και αυτοπεποίθηση.

Initiative time

Δεκέμβριος 2019

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation