Μαθητικές δημιουργίες

2o Νηπιαγωγείο Χώρας Μεσσηνίας


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ !

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ !
SUBMITTED FROM:

2o Νηπιαγωγείο Χώρας Μεσσηνίας

Το σχολείο βρίσκεται σε μια μικρή κωμόπολη του Δήμου Πύλου-Νέστορος του νομού Μεσσηνίας όπου φοιτούν συνολικά 20 νήπια & προνήπια.


School Principal

Ευανθία Μπουρλούκα

Contact with School


Description

Συγκεντρώσαμε αρχικά άχρηστα υλικά (καλαμάκια, πάτους πλαστικών μπουκαλιών, ρολά από χαρτί υγείας, πλαστικά καπάκια, κομμάτια άχρηστων χαρτιών και χαρτονιών) που μεταμορφώθηκαν !

Ρολά, καπάκια και πάτοι μπουκαλιών μετατράπηκαν σε ανοιξιάτικα, πολύχρωμα λουλούδια και πεταλούδες, πρόθυμα να στολίσουν την τάξη και την αυλή του σχολείου μας. Επίσης τα ρολάκια βάφτηκαν με όμορφα χρώματα κι έγιναν αμαξάκια με ρόδες από καπάκια κι οι εαυτοί μας να φιγουράρουν μέσα ως επίδοξοι οδηγοί .

Ρολά από χαρτί κουζίνας βούτηξαν στο λευκό χρώμα και μεταμορφώθηκαν σε χαρούμενους χιονάνθρωπους, ενώ με πολύχρωμα καλαμάκια δημιουργήσαμε κολιέ φιλίας που τα χαρίσαμε στους φίλους μας και  δυναμώσαμε έτσι τον ιστό φιλίας στην ομάδα!

Με άχρηστα χαρτόνια φτιάξαμε κύκλους διαδοχικούς από τον μικρότερο στον μεγαλύτερο και με άχρηστα χαρτάκια με την τεχνική του κολάζ αναπαραστήσαμε σε κάθε κύκλο το σπίτι μας, τη γειτονιά μας, την πόλη μας, τη χώρα και τον πλανήτη μας ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν πως αποτελούν μέρος όλων αυτών των κόσμων που πρέπει να προστατεύσουν .

Μέσα απο όλες αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν τόσο που πια στο σπίτι τους  σκέφτονται πολύ πριν πετάξουν ένα υλικό πώς θα μπορούσε να μεταμορφωθεί και να αποκτήσει νέα ζωή!!!


Objective Action

Τα παιδιά κατανοούν τις έννοιες μείωση , ανακύκλωση , επαναχρησιμοποίηση , τη σημασία τους και το θετικό αποτύπωμα αυτών στην προστασία του περιβάλλοντος.

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation