Σχέδια μαθήματος

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

E-Twinning project: "Apollo 11 mission : Save The Earth Movement (STEM)"

E-Twinning project: "Apollo 11 mission : Save The Earth Movement (STEM)"
SUBMITTED FROM:

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης

Το σχολείο μας εκπονεί κάθε χρόνο καινοτόμα προγράμματα περιβαλλοντικά,πολιτιστικά ή αγωγής υγείας καθώς και προγράμματα ευρωπαϊκού χαρακτήρα όπως E-Twinning.


School Principal

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ

Contact with School


Description

Το Νηπιαγωγείο μας φέτος συμμετέχει σε E-Twinning project με θέμα  "Apollo 11 mission : Save The Earth Movement (STEM)". Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν 169 μαθητές και 15 εκπαιδευτικοί από πέντε χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Ελλαδα, Τουρκία, Ρουμανία). Το θέμα του έργου είναι η κλιματική αλλαγή και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον πλανήτη που κινδυνεύει με αφορμή τα 50 χρόνια του πρώτου βήματος του ανθρώπου στο φεγγάρι. Όλα έχουν γίνει με δράσεις STEM (save the Earth movement).


Results / Reactions

Τα παιδιά αντιλήφθηκαν ότι ο πλανήτης μας δεν είναι μόνος του. Υπάρχουν και άλλοι πλανήτες που τον συντροφεύουν στο ηλιακό μας σύστημα. Επίσης έμαθαν ότι υπάρχουν και άλλα ηλιακά συστήματα μεγαλύτερα και μικρότερα από το δικό μας.

Έμαθαν και κατανόησαν την έννοια της κλιματικής αλλαγής και τους λόγους που αυτή συμβαίνει στον πλανήτη μας και προσπάθησαν να υιοθετήσουν θετικές στάσεις για την προστασία του κλίματος. Όλη η αυτή εκπαιδευτική δράση ήταν ενταγμένη σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο αφού συμμετείχαν μαθητές από πολλά ευρωπαϊκά σχολεία.Υπήρξε συνεργασία και ανατροφοδότηση μεταξύ των μαθητών καθώς και διαμοίραση αποτελεσμάτων μεταξύ τους.Co-operations

Συνεργάστηκαν 169 μαθητές και 15 εκπαιδευτικοί από 5 χώρες της Ευρώπης.


COOPERATING ACADEMICS

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ-ΤΑΧΤΣΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

SPREAD THE WORD METHODS

Objective Action

13-ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Initiative time

Σχολικό έτος 2019-20

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation