Σχέδια μαθήματος

3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ "ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΑΡΕΛΑ"


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
SUBMITTED FROM:

3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ "ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΑΡΕΛΑ"

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ


School Principal

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Contact with School


Description

Κάθε χρόνο το 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών προσπαθεί να γιορτάσει την Ημέρα της Γυναίκας για να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά πάνω σε θέματα ισότητας των δύο φύλων. Τη φετινή σχολική χρονιά, αν και τα σχολεία ήταν κλειστά εκείνη την περίοδο λόγω του covid19 ετοιμάσαμε διάφορες δράσεις:

1. Οργανώσαμε συζήτηση στις τάξεις για το θέμα της ισότητας των δύο φύλων και στη συνέχεια τα παιδιά κλήθηκαν να γράψουν στον "τοίχο" του προγράμματος linoit (κάποιες ενδεικτικές απόψεις υπάρχουν στην εικόνα και το video που επισυνάπτω).

2. Σε κάποια τμήματα προβάλαμε την ταινία "Hidden figures" και τα παιδιά έγραψαν τις απόψεις τους στον τοίχο του padlet.

3. Αξιοποιήθηκαν κάποια γυρίσματα με τα κορίτσια με θέμα "Διάλογοι γυναικών": Τα κορίτσια συμμετέχουν στο Πρόγραμμα "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" και επέλεξαν μια διάσημη γυναίκα, ερεύνησαν για αυτή και έγραψαν ένα μικρό σενάριο στο οποίο συνομιλούσαν οι γυναίκες σε ζευγάρια ή τριάδες. Τα video είναι αναρτημένα στο ιστολόγιο τους προγράμματος για τους πρέσβεις. Με αυτόν τον τρόπο κινητοποιήθηκαν οι μαθήτριες και έμαθαν ενδιαφέροντα πράγματα για αξιόλογες γυναίκες και μέσα από τα βίντεο η ευρύτερη κοινότητα έμαθε για αυτές και, γιατί όχι, εμπνεύστηκε από τη ζωή τους.


Results / Reactions

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας προβληματίστηκαν με αφορμή την ημέρα της γυναίκας για θέματα που αφορούν την ισότητα και τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα.Co-operations

Οι συνεργασίες αφορούν κυρίως τους / τις καθηγητές/τριες του σχολείου με τους μαθητές και τις μαθήτριες, για να προκύψουν οι απόψεις στο padlet και το linoit αλλά και τα videos με τις γυναίκες.


COOPERATING ACADEMICS

Κυριακή Σύρμαλη, Ευαγγελία Κυριαζή, Σεραφεία Καράμαλη

SPREAD THE WORD METHODS

Συζήτηση στις τάξεις.

Δημοσίευση στη σελίδα της Κυριακής Σύρμαλη στο facebook και κοινοποίηση από άλλους/ες συναδέρφους/ισσες.

Δημοσίευση στο κανάλι της Κυριακής Σύρμαλη στο youtube.

Δημοσίευση στο padlet και στο ιστολόγιο.


Objective Action

Η ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα ισότητας

Initiative time

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 2


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation