Σχέδια μαθήματος

2ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

«Ελληνική επανάσταση 1821 Πρόσωπα, Ρόλοι, Θέσεις»

«Ελληνική επανάσταση 1821Πρόσωπα, Ρόλοι,  Θέσεις»
SUBMITTED FROM:

2ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου

Στο σχολείο μας το μεγαλύτερο μέρος του μαθητικού δυναμικού απαρτίζεται από παιδιά Ρομά , πρόσφυγες από Συρία, Αφγανιστάν και μετανάστες από Κένυα. .Η πολυπολιτισμικότητα αποτελεί εν δυνάμει προνόμιο για εμάς και την αξιοποιούμε διασφαλίζοντας την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους διάφορους πολιτισμούς, χωρίς να εξαφανίζεται η ιδιαίτερη ταυτότητά τους, εφόσον κάθε πολιτισμός έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναγνωρίζονται και να γίνονται σεβαστά. Καλούμαστε στο Νηπιαγωγείο μας να ζήσουμε σε συνθήκες πολιτισμικού πλουραλισμού και σε αυτό το πλαίσιο δώσαμε τη φετινή σχολική χρονιά στους μαθητές μας την ευκαιρία να πουν το μήνυμά τους και να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν μιας και δεδομένης της δυσκολίας τους στη γλώσσα αποφεύγουν ,συνήθως, να εκφραστούν.


School Principal

Χαλκιώτου Μαρία

Contact with School


Description

 Με την ευκαιρία των Διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση  θελήσαμε τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας να αναπτύξουν ιστορική σκέψη και ιστορική συνείδηση,   μέσω της κατανόησης των ιστορικών γεγονότων όσο και της   συμπεριφοράς των ανθρώπων σε συγκεκριμένες καταστάσεις ώστε να συνειδητοποιήσουν πως η ζωή στον σύγχρονο κόσμο βρίσκεται σε   άμεση συνάρτηση με τα ιστορικά γεγονότα και ενέργειες του παρελθόντος. Επιπλέον να γνωρίσουν το ρόλο Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης και να αποβάλλουν τυχόν στερεοτυπικές συμπεριφορές,. Κυρίως όμως  να  εσωτερικεύσουν αρετές και να διαμορφώσουν αξίες μέσω κριτικής σκέψης και εσωτερικού στοχασμού, όπως η γενναιότητα, η αλληλεγγύη, η καλοσύνη, η αυτοεκτίμηση, η υπευθυνότητα, η αυτογνωσία, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η φιλοπατρία, η αυτοθυσία, η τόλμη, το θάρρος, η επιμονή.


Results / Reactions

  • Τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες,που είχαν νόημα για αυτά ,συνεργάστηκαν, μοιράστηκαν ρόλους και ευθύνες και συμμετείχαν ευχάριστα στις δράσεις.
  • Τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν, να μιλήσουν και να εκφραστούν με ποικίλους τρόπους, να αλληλεπιδράσουν και να αναπτύξουν κλίμα χαράς και αποδοχής.
  • Με την εμπειρία, η οποία προέκυψε ,αφενός,από την σύμπραξη των μαθητών αλλά και των οικογενειών τους μέσω των τηλεμαθημάτων  και, αφετέρου, από την συμβίωση στο πλαίσιο ομαδικών δραστηριοτήτων μέσω των δια ζώσης μαθημάτων, συνειδητοποίησαν, σταδιακά,  ότι τα γεγονότα δεν θίγουν μόνον αυτά αλλά με μορφή ντόμινο όλη την κοινωνία.
  • Αισθάνθηκαν οι οικογένειες που συνεργάστηκαν ,ότι βρίσκονται σε κοινή αποστολή , ότι ή προσωπική ευτυχία δεν πρέπει να επιδιώκεται ερήμην του γενικότερου ‘καλού’..
  • Ήρθαμε όλοι, μικροί, μεγάλοι σε επαφή με αξίες και οράματα που είχαμε ξεχάσει.
  • Το πρόγραμμα αξιολογόταν συνεχώς από όλους τους εμπλεκομένους στην μαθησιακή διαδικασία αφού το μεγαλύτερο μέρος υλοποιήθηκε κατά την διάρκεια των τηλεμαθημάτων και ολοκληρώθηκε μέσω παρουσίασης του στους γονείς με τηλεδιάσκεψη.


Co-operations

Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας.  3ο ΠΕΚΕΣ. Δήμος Φυλής.

 


COOPERATING ACADEMICS

Χαλκιώτου Μαρία Παπαδοπούλου Σοφία Μήτσικα Γλυκερία

Objective Action

Στόχος 4 Ποιοτική εκπαίδευση

Initiative time

4 Μήνες

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 5Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation