Καλές πρακτικές

2ο Δημ.Σχολειο Μεσολογγιου


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΕΥΤΡΟΦΙΣΜΟΣ

ΕΥΤΡΟΦΙΣΜΟΣ
SUBMITTED FROM:

2ο Δημ.Σχολειο Μεσολογγιου


School Principal

Δέσποινα Σαββίδου

Contact with School


Description

Το ΣΤ’2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου συμμετέχοντας στο Πιλοτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας “Εργαστήρια Δεξιοτήτων”, διανύοντας τον δεύτερο κύκλο του, με θέμα το περιβάλλον, ασχολήθηκε με το Περιβαλλοντικό Ζήτημα του Ευτροφισμού. Αφορμή στάθηκε η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, η οποία έχει έντονο πρόβλημα Ευτροφισμού.

Αρχικά, με αναλυτική παρουσίαση που έγινε στα παιδιά, οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για την ύπαρξη του προβλήματος, τις αιτίες που το δημιουργούν καθώς και τις λύσεις που υπάρχουν για την επίλυσή του.

Στην συνέχεια, οι μαθητές κατέγραψαν τις απόψεις τους, τις ανησυχίες τους και τις ερωτήσεις τους και με μεγάλη τους χαρά πήρανε συνέντευξη από τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, κ. Γεώργιο Τσαντόπουλο. Ο κ. Τσαντόπουλος, με καταγωγή από το Μεσολόγγι, μοιράστηκε τις ακαδημαικές του γνώσεις με τα παιδιά και τους έλυσε τις απορίες.

  Τέλος, τα παιδιά έκλεισαν το πρόγραμμα με την δημιουργία μιας αφίσας την οποία κοινοποίησαν στο ευρύ κοινό και τους αρμόδιους φορείς μέσω της τοπικής εφημερίδας για την καταπολέμηση του Ευτροφισμού στην πόλη τους.

 


Results / ReactionsCo-operations

Διαδικτυακή συνέντευξη με τον κ. Γεώργιο Τσαντόπουλο, καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.


COOPERATING ACADEMICS

Ελένη Ανδρέου

SPREAD THE WORD METHODS

Η αφίσα και η δράση των παιδιών φιλοξενήθηκε στην τοπική εφημερίδα του Μεσολογγίου με στόχο την ενημέρωση των πολιτών. 


Objective Action

Να γνωρίσουν τα παιδιά το περιβαλλοντικό ζήτημα του ευτροφισμού και να καλλιεργήσουν περιβαλλοντική ευαισθησία και συνείδηση.

Target Audience

Σε μαθητές, σε γονείς και στην ευρύτερη πόλη του Μεσολογγίου.

Initiative time

Μάρτιος-Απρίλιος 2021

Initiative Location

Μεσολόγγι

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation