Μαθητικές δημιουργίες

Εκπαιδευτήρια Μπουγά


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Fooramide - Επιτραπέζιο παιχνίδι διατροφής

Fooramide - Επιτραπέζιο παιχνίδι διατροφής
SUBMITTED FROM:

Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο


School Principal

Ευανθία Παπανικολάου

Contact with School


Description

To “Fooramide” αποτελεί ένα επιτραπέζιο παιχνίδι σε μορφή πυραμίδας, που απευθύνεται σε τέσσερις παίχτες άνω των πέντε ετών.

Βασικός μας στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε, κυρίως τα παιδιά, γενικότερα για τη διατροφή, αλλά και για τις σωστές διατροφικές συνήθειες. Τα παιδιά είναι η ηλικιακή ομάδα που μας ενδιαφέρει, αφού κατά κανόνα ο υγιεινός τρόπος διατροφής είναι μία συνήθεια που ξεκινά από την παιδική ηλικία και θεωρήσαμε ότι το επιτραπέζιο παιχνίδι θα αποτελέσει το ιδανικότερο μέσο εκμάθησης. Αφενός, το παιδί θα μπορέσει να συναρμολογήσει το παιχνίδι μαζί με τους γονείς του αναπτύσσοντας παράλληλα κι άλλες δεξιότητες, γεγονός που θα του προσφέρει μια αίσθηση δημιουργικότητας, και αφετέρου, θα μπορέσει με έναν πολύ ενδιαφέρον, ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο να μάθει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τον κόσμο της διατροφής.

Κανόνες Παιχνιδιού

Σε κάθε έναν παίχτη αντιστοιχεί μία έδρα (πλευρά) της πυραμίδας.

Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με τους δύο παρακάτω τρόπους:

Α) Αγώνας... Ταχύτητας!

Οι παίχτες πρέπει να τοποθετήσουν, στον μικρότερο πιθανό χρόνο, όλα τα αποσπώμενα κομμάτια στα σωστά επίπεδα της πυραμίδας.

Θυμηθείτε πως το παιχνίδι αναφέρεται στη Μεσογειακή διατροφή, επομένως τα κομμάτια πρέπει να τοποθετηθούν σύμφωνα με το Πρότυπο της Πυραμίδας της Μεσογειακής Διατροφής.

Σε περίπτωση που η τοποθέτηση ενός κομματιού είναι σωστή, θα ανάβει πάνω από αυτό ένα λαμπάκι. Όποιος καταφέρει να συμπληρώσει πρώτος τη δική του έδρα της πυραμίδας, είναι και ο νικητής.

Β) Μαζί με τον Φουραμίδη!

          Το παιχνίδι μπορεί να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό με τη συμβολή του Φιλοσόφου της Μεσογειακής Διατροφής, τον Φουραμίδη!

Σε αυτήν την περίπτωση, οι παίχτες οφείλουν να απαντήσουν κάθε φορά σε μία από τις ερωτήσεις κλιμακούμενης δυσκολίας. Στην περίπτωση που η απάντηση που δίνεται είναι σωστή, ο παίχτης αποκτά το δικαίωμα να προσθέσει (στη σωστή θέση) ένα από τα κομμάτια στη δικιά του πλευρά της πυραμίδας. Διαφορετικά οφείλει να αφήσει ένα από αυτά που έχει κερδίσει πίσω. Όποιος καταφέρει να συμπληρώσει πρώτος τη δική του έδρα της πυραμίδας, είναι και ο νικητής.


Objective Action

Να μειωθεί η παιδική παχυσαρκία

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation