Μαθητικές δημιουργίες

ΓΕΛ ΤΥΧΕΡΟΥ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Η Γυναίκα στην εποχή της πανδημίας

Η Γυναίκα στην εποχή της πανδημίας
SUBMITTED FROM:

ΓΕΛ ΤΥΧΕΡΟΥ

Το ΓΕΛ Τυχερού είναι ένα μικρό σχολείο που αριθμεί 33 μαθητές και βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή. Παρά τον μικρό αριθμό μαθητών και εκπαιδευτικών το σχολείο συμμετέχει σε πολλά προγράμματα, διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις και εκπαιδευτικές κοινότητες.


School Principal

Κανίδου Ζωή

Contact with School


Description

25 Νοεμβρίου - Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή τις δύο σημαντικές ημερομηνίες για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων, οι μαθητές/μαθήτριες της Β΄ Λυκείου ​του ΓΕ.Λ. Τυχερού ασχολήθηκαν με τον αντίκτυπο της πανδημίας κορωνοϊού στον γυναικείο πληθυσμό. Συγκεκριμένα, εντόπισαν και κατέγραψαν τις επιπτώσεις της πανδημίας στις γυναίκες τόσο σε οικονομικό-κοινωνικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, δίνοντας έμφαση στην αύξηση των περιπτώσεων ενδοοιογενειακής βίας κατά την περίοδο του εγκλεισμού. Παράλληλα, ασχολήθηκαν με τις δράσεις διεθνών οργανισμών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, εθνικών φορέων και ιδιωτικών πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση του περιορισμού των αρνητικών συνεπειών τις οποίες αντιμετώπισε -και συνεχίζει να αντιμετωπίζει- ο γυναικείος πληθυσμός τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι μαθητές/μαθήτριες δημιούργησαν τρεις αφίσες στη ελληνική και αγγλική γλώσσα, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στις εκστρατείες για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων σε τοπικό,εθνικό και διεθνές επίπεδο.


Objective Action

Ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα ισότητας των φύλων

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 3Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation