Μαθητικές δημιουργίες

24o Ημερήσιο Γυμνάσιο Αθηνών


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Η Τέχνη Είναι Γένους Θηλυκού

Η Τέχνη Είναι Γένους Θηλυκού
SUBMITTED FROM:

24o Ημερήσιο Γυμνάσιο Αθηνών

Το 24o ημερήσιο Γυμνάσιο Αθηνών είναι σχολείο που δίνει μεγάλη σημασία στην καλλιέργεια των μαθητών και εφαρμόζει τη δημιουργικότητα ως θεμέλιο πολιτισμού. Φέτος το σχολείο μας συμμετείχε με έκθεση εικαστικών στο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, με τίτλο "Η Τέχνη είναι γένους Θηλυκού" και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Το σχολείο έχει κάνει έκθεση ζωγραφικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών ( 2016), έχει βραβευτεί από την Ουνέσκο και από το Υπουργείο Παιδείας (2017).


School Principal

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Contact with School


Description

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που εκπονήσαμε στο σχολείο μας "Η γυναίκα στον χρόνο, η γυναίκα στην Τέχνη", εξετάσαμε την πορεία της γυναίκας στην Τέχνη ως μοντέλου αλλά και ως δημιουργού. Έτσι τα παιδιά γνώρισαν τη γυναίκα στη ζωγραφική, στη γλυπτική, στο θέατρο, στη μουσική, στον χορό, στη λογοτεχνία (π.χ. Αφροδίτη της Μήλου, Μόνα Λίζα, Μαρία Κάλλας, Τζόαν Μπαέζ, Ζώρζ Σαρή, Βιρτζίνια Γουλφ, Άννα Φράνκ, Χορς, Φρίντα Κάλο, Όπυ Ζούνη και άλλες). Στα μουσεία όλου του κόσμου δεσπόζουν γυναικείες μορφές με υπογραφές ανδρών δημιουργών. Αναρωτήθηκαν τα παιδιά πόσοι αιώνες έπρεπε να περάσουν ώστε η γυναίκα να υπάρχει μέσα στην Τέχνη όχι μόνο ως μούσα ή μοντέλο αλλά να λάμπει και ως δημιουργός. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από τις σπουδαίες γυναικείες μορφές, γεννήθηκαν ευφάνταστες ιδέες και δημιουργήθηκε μια έκθεση εικαστικών με τίτλο:

"Η Τέχνη είναι γένους θηλυκού"

Οι μαθητές συνεργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωση της έκθεσης με τους μαθητές του 57ου Γυμνασίου Αθηνών που εκπονούσαν το ίδιο πολιτιστικό πρόγραμμα.


Objective Action

Τα παιδιά έμαθαν να αναλύουν, να επεξεργάζονται και να συνθέτουν πληροφορίες για σπουδαίες γυναικείες μορφές στο πέρασμα των αιώνων. Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την αντιμετώπιση των γυναικών στην Τέχνη, εκφράστηκαν δημιουργικά ζωγραφίζοντας και ανέπτυξαν τις δεξιότητές τους

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 57Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation