Μαθητικές δημιουργίες

4ο ΓΕΛ Ρόδου


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Η τέχνη και η επιστήμη ομορφαίνουν τη ζωή μου στο σχολείο

Η τέχνη και η επιστήμη ομορφαίνουν τη ζωή μου στο σχολείο
SUBMITTED FROM:

4ο ΓΕΛ Ρόδου

Γενικό Λύκειο με 450 μαθητές και 40 περίπου εκπαιδευτικούς. Οργανωνει και υλοποιεί πολλές και ποικίλες εξωδιδακτικες δράσεις, προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, προγράμματα Erasmus, συνεργασίες με τοπικούς φορείς, αθλητικές δραστηριότητες κ.α.


School Principal

Καραγιαννιδου Σοφία

Contact with School


Description

Μία μικτή ομάδα μαθητών υλοποίησαν μία ερευνητική εργασία (project) κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης διδακτικής ώρας στη Β τάξη (1 διδακτική ώρα/εβδομάδα), με θέμα "Η τέχνη και η επιστήμη ομορφαίνουν τη ζωή μου στο σχολείο". Μετά από συζήτηση στην τάξη (καταιγισμός ιδεών), οι μαθητές και οι μαθήτριες εκδήλωσαν την επιθυμία να προσδώσουν ένα ιδιαίτερο όνομα και "προσωπικότητα" σε κάθε σχολική αίθουσα και να μην αναφέρονται απρόσωπα σε αυτές ως πχ Β3. Καταλήξαμε να δώσουμε το όνομα ενός καλλιτέχνη (ζωγράφου) ή επιστήμονα σε κάθε αίθουσα και να προετοιμάσουμε με προγράμματα επεξεργασίας εικόνας ειδική αυτοκόλλητη ταπετσαρία για την πόρτα της αίθουσας και ειδικό ενημερωτικό καδράκι με το όνομα, τη φωτογραφία και σύντομη περιγραφή του κάθε καλλιτέχνη ή επιστήμονα. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των μαθητών να καλύψουν τα έξοδα εκτύπωσης των ταπετσαριών. Το αποτέλεσμα της δράσης είναι στο ισόγειο του σχολείου οι αίθουσες να έχουν πλέον αποκτήσει ονόματα ελλήνων ζωγράφων, ενώ στον πρώτο όροφο που βρίσκονται και τα εργαστήρια φυσικών επιστημών, τις πόρτες των αιθουσών κοσμούν διάσημοι επιστήμονες από διάφορες εποχές και επιστημονικούς χώρους. 


Objective Action

Βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας και αποδοχή της αξίας και της αναγκαιότητας της τέχνης και της επιστήμης στην καθημερινή ζωή.

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation