Μαθητικές δημιουργίες

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Κινούμαι με ασφάλεια στους δρόμους του διαδικτύου

Κινούμαι με ασφάλεια στους δρόμους του διαδικτύου
SUBMITTED FROM:

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού

Ιδιωτικό Σχολείο


School Principal

Αναστασία Νικολοπούλου

Contact with School


Description

Τη φετινή σχολική χρονιά, αποφασίσαμε με τα προνήπια τού τμήματος Π.3 του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού να ασχοληθούμε με την Κυκλοφοριακή Αγωγή. Μέσα από τη συγκεκριμένη θεματική ενότητα, οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα πως ο προσεκτικός τρόπος που κινούμαστε στην πόλη μας προσομοιάζει με τον τρόπο που πρέπει να κινούμαστε και «στους δρόμους» του διαδικτύου.

Η διαδικασία αυτή και η αλληλεπίδραση με τα παιδιά, έδωσαν το έναυσμα στην υπεύθυνη νηπιαγωγό του τμήματος, κ.Μαρινάνσυ Αγγελάκη, να μετουσιώσει τη δράση αυτή σε τραγούδι, γράφοντας τους στίχους και τη μουσική. Τα προνήπια με ενθουσιασμό διδάχθηκαν και ερμήνευσαν το συγκεκριμένο τραγούδι, ενώ παράλληλα η νέα γνώση που απέκτησαν, αποτυπώθηκε και εικαστικά μέσα από τις ζωγραφιές που πλαισιώνουν το συγκεκριμένο βίντεο.


Objective Action

Στόχος μας μέσα από τέτοιου είδους δράσεις είναι να διασφαλίσουμε πως όλα τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική ανάπτυξη και φροντίδα κατά τα πρώτα χρόνια της παιδικής τους ηλικίας, καθώς και πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση, έτσι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και -κατ’ επέκταση- για όλη τους τη ζωή. Όλα τα παιδιά να αποκτήσουν τη γνώση και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να προάγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα -και συγκεκριμένα- της μη βίας και εξαπάτησης μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

PHOTOS 1


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation