Σχέδια μαθήματος

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Μασκοφόροι μαχητές μικροβίων

Μασκοφόροι μαχητές μικροβίων
SUBMITTED FROM:

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων


School Principal

Ειρήνη Χιωτάκη

Contact with School


Description

Με την πανδημία του covid-19 να ταλαιπωρεί τον πλανήτη, η επιστροφή στο σχολείο το Σεπτέμβρη έγινε με νέους κανόνες και νέες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού. Στην πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη κατάσταση που όλοι μας αντιμετωπίζουμε, βασικό μας στόχο θέσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο, προασπίζοντας παράλληλα την ψυχική τους υγεία. Στο έργο μας συμμάχους είχαμε δύο «νέους μαθητές», δύο μασκοφορεμένα λούτρινα ζωάκια τα οποία είναι καθημερινά μαζί μας στις τάξεις δίνοντάς μας συμβουλές για τη συμπεριφορά που χρειάζεται να ακολουθούμε για να είμαστε ασφαλείς. Παρέα με τους καινούργιους μας «φίλους» διαβάσαμε ιστορίες, είδαμε βίντεο, τραγουδήσαμε και κάναμε πειράματα που βοήθησαν να διαπιστώσουμε πόσο εύκολα μεταδίδονται τα μικρόβια, αλλά και πώς τα εξολοθρεύει το καλό πλύσιμο και η απολύμανση των χεριών. Ξέροντας, μέσα από τη διαδρομή που ακολουθήσαμε, τους λόγους για τους οποίους έγιναν οι αλλαγές στις καθημερινές μας δραστηριότητες, αλλά και ποια είναι τα όπλα μας (μάσκα, αποστάσεις, χέρια καθαρά), αποτυπώσαμε όλη αυτή τη γνώση για την προστασία μας από τον κορονοϊό με λόγια και εικόνες στις αφίσες και στο παιχνίδι που δημιουργήσαμε με τα παιδιά, βοηθώντας να θυμόμαστε τι πρέπει να κάνουμε για να προφυλάσσουμε την υγεία μας!  

Πατώντας το σύνδεσμο δείτε πώς γίναμε «Μασκοφόροι μαχητές μικροβίων».


Results / Reactions

Με τρόπο βιωματικό, μέσα από το παιχνίδι και την παραγωγή υλικού, τα παιδιά κατανόησαν και εμπέδωσαν όσα πρέπει να κάνουμε όλοι μας καθημερινά για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας από τον κορονοϊό, μένοντας υγιείς! 

 COOPERATING ACADEMICS

Ειρήνη Χιωτάκη, Καλλιόπη Δενδράκη, Παρασκευή Αλογδιανάκη, Κωνσταντίνα Μητσοπούλου, Ελισάβετ Γκαρνέτα

Objective Action

Να ενημερωθούν τα παιδιά για τον κορονοϊό, για τα μέτρα προφύλαξης και για τους κανόνες υγιεινής που χρειάζεται να εφαρμόζουν συστηματικά, ώστε να εμποδίζεται η εξάπλωσή του.

Initiative time

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2020

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation