Καλές πρακτικές

2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου - Λασιθίου


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ
SUBMITTED FROM:

2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου - Λασιθίου

To σχολείο μας ανήκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Λασιθίου, είναι το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, ένα σχολείο με ιστορία 27 χρόνων, στον Άγιο Νικόλαο, μια μικρή τουριστική πόλη στα ανατολικά της Κρήτης. Οι μαθητές μας διδάσκονται δυο ξένες γλώσσ


School Principal

Μαρίνα Τουτουδάκη

Contact with School


Description

Την  Παρασκευή 2 Απριλίου, ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, το σχολείο μας συμμετείχε σε μία πολύ όμορφη δράση: συμμετείχαμε μαζί με το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου σε μία ραδιοφωνική εκπομπή σχετική με αυτό το θέμα. Η φιλόλογος κ. Τζένη Γιανναδάκη, μητέρα παιδιού με αυτισμό και υπεύθυνη της ρητορικής ομάδας του σχολείου, και 3 μαθήτριες – μέλη της ίδιας ομάδας  μίλησαν στο ραδιοφωνικό σταθμό 104,4 και στο δημοσιογράφο κ. Θάνο Κορομπύλια στην εκπομπή “Πάμε αέρα” για την αντιμετώπιση των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, τιμώντας μια μέρα πολύ πλούσια σε γνώσεις, εμπειρίες και συναισθήματα. 


Results / Reactions

Η δράση δημοσιοποιήθηκε από τον τοπικό τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, την ιστοσελίδα και το facebook του σχολείου. Συγκέντρωσε την προσοχή καταρχάς των συμπολιτών μας, καθώς είχε μεγάλη ακροαματικότητα, αλλά και των μαθητών του σχολείου. Σε συνδυασμό με άλλες δράσεις του σχολείου πάνω στο ίδιο θέμα αποτέλεσε την αφορμή για τη διατύπωση αιτήματος του 15μελούς συμβουλίου για συστηματικότερη ενημέρωση της σχολικής κοινότητας στο θέμα της διαφορετικότητας. Έτσι, οργανώθηκε ανά τάξη μέσω της πλατφόρμας webex διαδικτυακή ενημέρωση – συζήτηση για την αποδοχή της διαφορετικότητας, με εισηγητές τους καθηγητές του τμήματος ένταξης του σχολείου. Η εκδήλωση – ενημέρωση ήταν ανοιχτή και τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, με τους οποίους ρυθμίσαμε να οργανώσουμε μετά το Πάσχα ενημερωτική εκδήλωση για τη διαφορετικότητα, σε συνεργασία με γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και ειδικούς από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Co-operations

ραδιοφωνικός σταθμός 104,4


COOPERATING ACADEMICS

ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΟΦΙΑ

SPREAD THE WORD METHODS

Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 2/4/21 από τον ραδιοφωνικό σταθμό 104,4. Η δράση δημοσιοποιήθηκε από τον τοπικό τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, την ιστοσελίδα και το facebook του σχολείου. 


Objective Action

Να θέσουμε τα θεμέλια για συνεργατικές δράσεις ευαισθητοποίησης στο θέμα της διαφορετικότητας και συμβολής στην εξάλειψη ανισοτήτων.

Target Audience

Σχολική και ευρύτερη τοπική κοινωνία

Initiative time

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

Initiative Location

ΣΧΟΛΕΙΟ - ΠΟΛΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

PHOTOS 1


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation