Σχέδια μαθήματος

24ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

(Μ.Α.Σ.Κ.Α.)Μαθητές Ανακαλύπτουν Συναισθήματα Και Ανθρώπους

(Μ.Α.Σ.Κ.Α.)Μαθητές Ανακαλύπτουν Συναισθήματα Και Ανθρώπους
SUBMITTED FROM:

24ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας

Το νηπιαγωγείο μας βρίσκεται σε μια αναπτυσσόμενη συνοικία της Καλαμάτας κοντά στο καινούριο δημαρχείο της πόλης.Διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Είναι πολυάριθμο και διαθέτει Τμήμα Ένταξης, αναπτύσσει δράσεις και ανοίγεται στην κοινωνία.


School Principal

Αγγελική Γραμματικού

Contact with School


Description

Η πανδημία covid-19, που ταλανίζει όλη την ανθρωπότητα, μας επέβαλε τη χρήση της μάσκας ακόμα και μέσα στις σχολικές τάξεις αναδεικνύοντας την αναγκαιότητά της ως απαραίτητη για την επιβίωσή μας κι όχι μόνο σαν εποχικό αξεσουάρ.
Με το έργο Μ.Α.Σ.Κ.Α. θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε στους μαθητές την γνώση ότι η μάσκα που δεν ανακαλύφθηκε τώρα, αλλά διαχρονικά, είχε σημαντική θέση στην Τέχνη (π.χ. θέατρο), στον Πολιτισμό (π.χ. έθιμα, τελετές), αλλά και στην κοινωνικοποίηση και την ψυχολογία των ανθρώπων (π.χ. έκφραση συναισθημάτων).
Με δεδομένο ότι η μάσκα στα παιδιά στην ηλικία αυτή δυσχεραίνει την αντίληψη και συνείδηση των συναισθημάτων, το έργο θα προσπαθήσει να αποδώσει ψυχική ευεξία και λύσεις αυτορρύθμισης και συναισθηματικής αποφόρτισης των νηπίων σε σχέση με τη χρήση της μάσκας.Θα προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε ότι η μάσκα δεν είναι «εμπόδιο» στη ζωή μας. Μέσα από την εξοικείωση με τις διάφορες εκδοχές της, όπως τη συναντάμε σε διαφορετικούς πολιτισμούς αλλά και σε διαφορετικούς τομείς της ανθρώπινης κοινωνίας, θα αναπτύξουμε νέους τρόπους έκφρασης – λεκτικής και συναισθηματικής – και θα διαπιστώσουμε τη στενή σύνδεσή της με την τέχνη.

Δείτε https://learningapps.org/display?v=pt7ixn2an21&fbclid=IwAR3533mG7Kb-xmvnZtPkqjf_60bJpKtJoyBogBKMaZtlT4o2vjMqG2pr38k


Results / Reactions

Τέσσερις ανακαλύψεις που αφορούν τα συναισθήματα, τον πολιτισμό διάφορων περιοχών ανά τον κόσμο με όχημα την αντιπροσωπευτική μάσκα κάθε περιοχής, παραγωγή λόγου  και δημιουργία ενός παγκόσμιου χάρτη με μάσκες .Co-operations

Νηπιαγωγείο Φλαμουλίου

4ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας

Νηπιαγωγείο Διασποράς Καλαμάτας

Νηπιαγωγείο Σπερχογείας

1ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας

Νηπιαγωγείο Σουληναρίου

 


COOPERATING ACADEMICS

Αγγελική Γραμματικού

Objective Action

Η μάσκα έχει πολύπλευρη σημασία διαχρονικά σε όλο τον κόσμο

Initiative time

Ιανουάριος 2021- Ιούνιος 2021 ( Δράση εν εξελίξει)

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation