Σχέδια μαθήματος

7ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Το ντροπαλό χταπόδι

Το ντροπαλό χταπόδι
SUBMITTED FROM:

7ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

Δημόσιο Νηπιαγωγείο


School Principal

Καραπά Χριστίνα

Contact with School


Description

Επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο μας ο Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας, κος. Γιάννης Τομπούλογλου και αφηγήθηκε στα παιδιά μας την ιστορία του ντροπαλού χταποδιού.
Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τα παιδιά ένα από αυτά να είναι το χταπόδι και ένα η χελώνα. Τα υπόλοιπα παιδιά κουνούσαν τα πλοκάμια τους και περίμεναν τη σοφή χελώνα να τους δώσει τον λόγο για να κάνουν φιλοφρόνηση στο χταπόδι μας. Οι ρόλοι εναλλάσσονταν ανάμεσα σε παιδιά της τάξης.
Δεν μπορούσαμε φυσικά παρά να κάνουμε μια αφίσα με το μπλε χταπόδι, όπου του γράψαμε τα ονόματά μας, και του βάλαμε και έναν κόκκινο φιόγκο για να του θυμίζει τι παθαίνει όταν δεν καταφέρνει να ξεπερνά την ντροπή του, αλλά και ένα μήνυμα κάτω από τον φιόγκο του: "Είσαι  μοναδικός". Κι επειδή τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το μπλε χταπόδι, ζωγράφισαν σε Α4 ό,τι τους έκανε εντύπωση.

 

http://karapachristina.blogspot.gr/2018/04/blog-post.html


Results / Reactions

Ένα θεραπευτικό παραμύθι για ένα ντροπαλό χταπόδι, που ξεπέρασε την ντροπή του και απέκτησε φίλους πολλούς. Μάθανε τα παιδιά ότι για να μπορέσει να γιατρευτεί η ψυχή κάποιου και να μην είναι υπερβολικά διστακτικός, πρέπει αρχικά να βοηθάει όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια και έπειτα, να τους λέει καλές κουβέντες, να κάνει φιλοφρονήσεις.COOPERATING ACADEMICS

1 εκπαιδευτικός, ο υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Objective Action

Να ξεπεράσουμε τη ντροπή μας, να πιστέψουμε τον εαυτό μας.

Initiative time

1 ημέρα

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation