Μαθητικές δημιουργίες

ΓΕΛΑΣΤΗ ΦΡΑΟΥΛΑ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Ο κύκλος του νερού και ο βιολογικός καθαρισμός

Ο κύκλος του νερού και ο βιολογικός καθαρισμός
SUBMITTED FROM:

ΓΕΛΑΣΤΗ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ


School Principal

ΤΣΙΑΚΑ ΑΘΗΝΑ

Contact with School


Description

   Το σχολείο μας συμμετέχει κάθε χρόνο σε καινοτόμες δράσεις σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος. Ένα project που υλοποιήσαμε αυτή την περίοδο ήταν με το νερό και τις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

   Η δράση μας έγινε με βάση την οικολογία και την αειφόρο ανάπτυξη, που σχεδιάζεται και υλοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα. Δουλέψαμε με γνώμονα την ανάπτυξη και καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στα παιδιά, σε συνεργασία με γονείς των παιδιών, εξειδικευμένους σε θέματα περιβάλλοντος.

   Η δράση μας εντάσσεται στη θεματική ενότητα προστασία του νερού από τη σπατάλη και τη ρύπανση & τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με βάση τις γεωλογικές, γεωφυσικές και κλιματολογικές ιδιαιτερότητες της περιοχής μας.

Συνοπτική περιγραφή του Project:

-Θεωρητικό υπόβαθρο. Η σημασία του νερού στη ζωή μας. Συμβατικές και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

-Χρονογραμμή- η εξέλιξη από το νερόμυλο και τον ανεμόμυλο, στην υδροηλεκτρική ενέργεια και τις ανεμογεννήτριες.

-Εκπαιδευτική παρουσίαση από το Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της περιοχής (Λιλαία Φωκίδας) και το Αιολικό πάρκο (Ανάβρα Μαγνησίας).

-Κατασκευή επιτραπέζιου παιχνιδιού με τον κύκλο του νερού και το βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων.

-Πρόσκληση εξειδικευμένου προσωπικού στο χώρο του σχολείου μας, για περαιτέρω συζήτηση και προβληματισμό (πρόσκληση γεωλόγου, μηχανολόγου, χημικού).

-Προγραμματισμός για την παρουσίαση του προγράμματος σε μια ανοιχτή εκδήλωση, σε όλο το μαθητικό κοινό της πόλης μας.

-Εκπαιδευτικές εκδρομές με πλούσιο περιβαλλοντικό περιεχόμενο (στις πηγές του Γοργοποτάμου, στα Ιαματικά λουτρά Υπάτης, στις θερμές πηγές Θερμοπυλών και στο βιοκλιματικό κτίριο της ΔΕΥΑΛ) .

   Στόχος μας είναι μια διαφορετική, ολιστική προσέγγιση του θέματος,  μέσα από τα μάτια των παιδιών νηπιακής ηλικίας, με καινοτόμες δράσεις του σχολείου μας.

    Όραμά μας, να καταφέρει η πόλη μας να ηλεκτροδοτηθεί από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, από τις πηγές του Γοργοποτάμου.

 

 


Objective Action

Τα παιδιά από τη νηπιακή ηλικία, να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, ως υπεύθυνοι πολίτες της χώρας μας. Να αγαπήσουν το περιβάλλον και να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στην προστασία του.

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation