Καλές πρακτικές

1ο Γυμνάσιο Χανίων


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΟΙ ΠΡΩΤΟΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ!

ΟΙ ΠΡΩΤΟΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ!
SUBMITTED FROM:

1ο Γυμνάσιο Χανίων

• Σχολική μονάδα: 1ο Γυμνάσιο Χανίων, ένα ιστορικό σχολείο που ιδρύθηκε το 1883 (Α’ τάξη) και από το 1911 μέχρι σήμερα στεγάζεται στο ίδιο κτίριο στην Παλιά Πόλη των Χανίων. Πρόκειται για ένα πολυπολιτισμικό σχολείο με μαθητικό δυναμικό που αποτελείται από παιδιά οικονομικών μεταναστών (Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Αιθιοπία, Σερβία), παλιννοστούντων και από την περσινή χρονιά για πρώτη φορά παιδιά προσφύγων από τη Συρία , το Ιράν και την Αίγυπτο. Στόχος του σχολείου μας είναι η διαμόρφωση ενός σχολικού κλίματος δεκτικού σε εμπειρίες και δράσεις που προάγουν την συνύπαρξη, την ομαδικότητα, την αλληλεπίδραση ενισχύοντας ταυτόχρονα την αυτοεκτίμηση και τον αλληλοσεβασμό των μαθητών μας.


School Principal

Παναγιώτα Γαρυφαλλιά Καλοβρέκτη

Contact with School


Description

Οι μαθητές υλοποιούν τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτής στο σχολείο με θέμα: «Χριστούγεννα  -  Αλληλεγγύη» αποτελούμενη από εργαστήρια χορού, κινηματογράφου, χειροτεχνίας, χριστουγεννιάτικων γλυκών, θεατρικού δρώμενου και χριστουγεννιάτικου παζαριού.

Η  Φιλανθρωπική εκδήλωση - Αγώνας Δρόμου Santa Run φιλοξενείται για 8η συνεχή χρονιά στον προαύλιο χώρο του σχολείου την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων. Οι μαθητές του σχολείου επισκέπτονται το ΚΑΠΗ Σπλάντζιας της γειτονιάς τους στην Παλιά Πόλη των Χανίων και γιορτάζουν τα Λαζαράκια τραγουδώντας και διαβάζοντας σχετικά λογοτεχνικά κείμενα. Επισκέπτονται το Αννουσάκειο Ίδρυμα Κισάμου και γιορτάζουν την άνοιξη με θέμα:«Δώρο  - Αντίδωρο». Σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού Χανίων «ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ» υιοθετούν και φροντίζουν το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας του Δήμου Χανίων.

 

 

 


Results / Reactions

Οι μαθητές αναγνώρισαν την έννοια του «διαφορετικού, ευαισθητοποιήθηκαν στο ζήτημα του «άλλου», ανέπτυξαν δεξιότητες καλής επικοινωνίας και συνεργασίας, γνώρισαν πώς προωθούνται μέσα από την τέχνη ιδέες και αξίες, ήρθαν σε επαφή με λογοτεχνικά βιβλία ή άλλα καλλιτεχνικά έργα σχετικής θεματολογίας όπως τραγούδια, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, κατασκευές, πολιτισμικοί χώροι και τέλος ενέπνευσαν την ιδέα της προσφοράς και του εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία των Χανίων.Co-operations

Υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων β/θμιας εκπαίδετυσης Χανίων, Δήμος Χανίων, Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού Χανίων «ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ»

 


COOPERATING ACADEMICS

Καλοβρέκτη Παναγιώτα Γαρυφαλλιά, Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα, Μπαντιά Αικατρίνη

SPREAD THE WORD METHODS

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Παρουσίαση όλων το δράσεων μαθητικού εθελοντισμού στο Φεστιβάλ Μαθητικής δημιουργίας.


Objective Action

« ΟΙ ΠΡΩΤΟΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»: Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χανίων ευαισθητοποιούνται κοινωνικά, καλλιεργούν τις αξίες της ανθρωπιστικής συνεισφοράς, του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης, διαμορφώνουν εθελοντική συνείδηση και καλλιεργούν την εθελοντική κοινωνική προσφορά στο σχολείο.

Target Audience

Τοπική Κοινωνία

Initiative time

Δεκέμβριος 2018 - Μάιος 2019

Initiative Location

Χανιά - Κρήτη

PHOTOSConnection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation