Καλές πρακτικές

28ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΟΙ Σούπερ Ήρωες του πλανήτη

ΟΙ Σούπερ Ήρωες του πλανήτη
SUBMITTED FROM:

28ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

Δημόσιο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης


School Principal

Καραχλέ Πανάγιω

Contact with School


Description

Με αφορμή την μαθητική εβδομάδα δράσης ΠΛΑΝΗΤΗΣ 2030 , που διοργάνωσε η actionaid, τα παιδιά του 28ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν να ζωγραφίσουν, 5 από τους παγκόσμιους στόχους, καθώς και να δημιουργήσουν και καινούριους στόχους.
Η προσέγγιση του θέματος έγινε διαθεματικά. Ξεκινώντας με το εποπτικό υλικό που μας εστάλη από την actionaid .
Αρχικά προβλήθηκε ένα βίντεο που είναι στην αγγλική γλώσσα και δείχνει πόσο καταστροφική είναι η επίδραση του ανθρώπου στον Πλανήτη. Τα παιδιά θέλησαν να μάθουν και να βοηθήσουν να αλλάξει η κατάσταση που οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη. Έτσι αποφάσισαν να γίνουν οι Super Ήρωες του πλανήτη και να δραστηριοποιηθούν ,δίνοντας τα δικά τους μηνύματα, ζωγραφίζοντας και συμμετέχοντας στην αλλαγή, απαιτώντας, ως ενεργοί πολίτες με την συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης και την βοήθειά του να κινητοποιήσουν την ευρύτερη κοινωνία. Έφτιαξαν λοιπόν τα δικά τους φανζίν, με τους στόχους που επέλεξαν και δημιούργησαν και καινούριους στόχους. Το πρόγραμμα προβλήθηκε στον Σύλλογο Γονέων του σχολείου όπου έγιναν και διαδραστικά παιχνίδια. Ζωγράφισαν ότι τους προβληματίζει και ετοίμασαν τα δικά τους ερωτήματα που παρουσίασαν την Παρασκευή 4 Μαϊου στο Δημαρχείο, στον κύριο Δημαρέλο Γιώργο, Αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο κύριος Δημαρέλος μας φιλοξένησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, απάντηση στα ερωτήματα των παιδιών, παρουσιάσαμε τις δράσεις μας μέσα από ένα power point και παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια, όλοι μαζί.
Επίδραση του ανθρώπου στον Πλανήτη. Τα παιδιά θέλησαν να μάθουν και να βοηθήσουν να αλλάξει η κατάσταση που οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη. Έτσι αποφάσισαν να γίνουν οι Super Ήρωες του πλανήτη και να δραστηριοποιηθούν, δίνοντας τα δικά τους μηνύματα, ζωγραφίζοντας και συμμετέχοντας στην αλλαγή, απαιτώντας, ως ενεργοί πολίτες με την συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης και την βοήθειά του να κινητοποιήσουν την ευρύτερη κοινωνία. Έφτιαξαν λοιπόν τα δικά τους φανζίν, με τους στόχους που επέλεξαν και δημιούργησαν και καινούριους στόχους. Το πρόγραμμα προβλήθηκε στον Σύλλογο Γονέων του σχολείου όπου έγιναν και διαδραστικά παιχνίδια. Ζωγράφισαν ότι τους προβληματίζει και ετοίμασαν τα δικά τους ερωτήματα που παρουσίασαν την Παρασκευή 4 Μαϊου στο Δημαρχείο, στον κύριο Δημαρέλο Γιώργο, Αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο κύριος Δημαρέλος μας φιλοξένησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, απάντηση στα ερωτήματα των παιδιών, παρουσιάσαμε τις δράσεις μας μέσα από ένα power point και παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια, όλοι μαζί.


Results / Reactions

Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά! Τα παιδιά είχαν μια μοναδική εμπειρία να εκφραστούν και να κατανοήσουν πως μπορούν να γίνουν ενεργοί πολίτες από τα 5 τους χρόνια!Co-operations

Συνεργαστήκαμε με τον Σύλλογο Γονέων , παρουσιάσαμε τις δράσεις μας και παίξαμε όλοι μαζί παιχνίδια συνεργασίας και με το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου μας υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος αστικής ανάπτυξης κύριος Δημαρέλος Γιώργος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και απάντησε στα ερωτήματα των παιδιών ,αφού του έδειξαν τα έργα τους και του είπαν τις προτάσεις τους.


COOPERATING ACADEMICS

Πανάγιω Καραχλέ

SPREAD THE WORD METHODS

Ζωγραφίσαμε, συνεργαστήκαμε, φωνάξαμε, τραγουδήσαμε, ενεργήσαμε ως ώριμοι μικροί πολίτες...


Objective Action

Δημιουργία ενεργών πολιτών!!

Target Audience

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, φορείς...

Initiative time

3 ΜΗΝΕΣ

Initiative Location

28ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

PHOTOS


Videos

Connection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation