Καλές πρακτικές

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα
SUBMITTED FROM:

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων


School Principal

Ειρήνη Χιωτάκη

Contact with School


Description

Το Νηπιαγωγείο μας έλαβε μέρος στη Διαδικτυακή Δράση του ΚΠΕ Βάμου για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, αναρτώντας στο ιστολόγιο του ΚΠΕ υλικό με μηνύματα για την προστασία του πλανήτη και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Τα παιδιά δημιούργησαν ομαδικά μια αφίσα με τίτλο "Σώστε το σπίτι μας", εμπνευσμένη από το βιβλίο «Καλωσήρθατε» του Barroux, εκδ. Παπαδόπουλος, το οποίο θίγει το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη που κάνει τους πάγους να λιώνουν.

Τα «παθήματα» της Γης από τη συμπεριφορά των ανθρώπων, οδήγησαν στο να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να την βοηθήσουμε! Αναλογιζόμενοι την ευθύνη που όλοι έχουμε ώστε μειωθούν οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στη ζωή μας, οι μικροί μαθητές μας χρησιμοποίησαν υλικό από δειγματολόγια ταπετσαρίας δημιουργώντας συνεργατικά την εικόνα του περιβάλλοντος που τους αρέσει και θέλουν να απολαμβάνουν! Η εικόνα αυτή επενδύθηκε ηχητικά με τα μηνύματα που στέλνουν για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. 


Results / Reactions

Ευαισθητοποιήθηκαν τόσο τα παιδιά, όσο και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον αναφορικά με την κλιματική κρίση και παράλληλα υιοθετήθηκαν συμπεριφορές που βοηθούν τον πλανήτη.Co-operations

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου


COOPERATING ACADEMICS

Ειρήνη Χιωτάκη, Κωνσταντίνα Μητσοπούλου, Καλλιόπη Δενδράκη, Ελισάβετ Γκαρνέτα, Παρασκευή Αλογδιανάκη, Νεκταρία Τάτση.

SPREAD THE WORD METHODS

Ανάρτηση στο ιστολόγιο του ΚΠΕ υλικού με μηνύματα για την προστασία του πλανήτη και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Σχετική ανάρτηση υπάρχει και στο ιστολόγιο του Νηπιαγωγείου μας. 


Objective Action

Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, αλλά και ενεργοποίηση των μαθητών μας, σε μια παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του Κλίματος.

Target Audience

Mαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Initiative time

Μάρτιος 2021

Initiative Location

Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων

PHOTOS 2


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation