Μαθητικές δημιουργίες

Νηπιαγωγείο Λιανοκλαδίου


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Προστατεύουμε τις πολικές αρκούδες!

Προστατεύουμε τις πολικές αρκούδες!
SUBMITTED FROM:

Νηπιαγωγείο Λιανοκλαδίου

Το νηπιαγωγείο μας βρίσκεται σε ένα χωριό 15 χλμ από την πόλη της Λαμίας. Έπειτα από χρόνια λειτούργησε ως διθέσιο. Ως κάτοικοι αγροτικής περιοχής, τα παιδιά είναι ευαισθητοποιημένα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη για το περιβάλλον.


School Principal

Αρμάγου Όλγα

Contact with School


Description

Συζητώντας για τις παγωμένες περιοχές του πλανήτη μας μάθαμε για τα ζώα που κατοικούν εκεί. Ξαφνιάστηκαν όταν έμαθαν οτι οι πολικές αρκούδες, τα πανέμορφα αυτά ζώα είναι υπό εξαφάνιση λόγω της κλιματικής αλλαγής για την οποία ευθύνεται ο άνθρωπος. "Μπορούμε να τις σώσουμε;"   "Τι μπορούμε να κάνουμε κυρία;" Ήταν απορίες που εξέφρασαν οι μαθητές μας γεμάτοι αγωνία. Την αφορμή μας έδωσε ο δορυφόρος SENTINEL 6,  στα πλαίσια etwinning προγράμματος στο οποίο συμμετέχουμε με θέμα το διάστημα, που μελετά το ύψος των ωκεανών σε συνδυασμό με την τήξη των πάγων. Γιατί να μην μας βοηθήσει να σώσουμε τις πολικές αρκούδες; Κατασκευάσαμε μακέτα του Βόρειου Πόλου. Δύο μικρές αρκουδίτσες βγήκαν στα κρυφά απο τη φωλιά τους Εγκλωβίστηκαν σε λεπτά κομμάτια πάγου και φοβούνταν να μετακινηθούν. Ο Δορυφόρος μας, το δορυφοροσπιτάκι σκανάρει το Βόρειο Πόλο, εντοπίζει τις αρκουδίτσες και στέλνει σήμα στην ομάδα διάσωσης στο Βόρειο Πόλο. Το ρομποτάκι EDISON προγραμματίστηκε από τους μικρούς μαθητές και μπόρεσε τελικά να επιστρέψει τα αρκουδάκια στη φωλιά τους.


Objective Action

Να ευαισθητοποιηθούν στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και να αντιληφθούν οτι ο πλανήτης μας είναι το σπίτι όλων μας.
Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation