Καλές πρακτικές

Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

«Στάση Εθελοντισμός – δίνει ζωή»

«Στάση Εθελοντισμός – δίνει ζωή»
SUBMITTED FROM:

Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων

Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων (Π.Γ.Α.Α.) ιδρύθηκε και λειτουργεί από το σχολικό έτος 1980-81 ως Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, από το 1985-86 ως Πειραματικό Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων και από το 2011-12 ως Πρότυπο Πειραματικό Πειραματικό


School Principal

Χρήστος Π. Μουρατίδης

Contact with School


Description

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Σταγόνες Ζωής", στην οποία οι μαθητές ενημέρωσαν μαθητές και την τοπική κοινωνία για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών και τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς.
Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα "Σχολείο-Εθελοντισμός-Κοινωνία", με αφορμή τη Σχολική Ημέρα Αιμοδότη και Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών κυττάρων Υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.

http://gym-peir-ag-anarg.att.sch.gr/new/images/Logo%20Peiramatiko%20New%20-%20small.png


Results / Reactions

Στην πρώτη δράση στο ΕΠΑΛ περίπου 35 άτομα έκαναν εγγραφή, ενώ κατά μέσο όρο σε όλες τις δράσεις πάνω από 50 άτομα. Στην τελευταία περί τα 250 άτομα έδειξαν ενδιαφέρον και έκαναν εγγραφή. Η ευαισθητοποίηση όμως, ήταν πολλαπλάσια, ενώ η εμπειρία για τους μαθητές ανυπολόγιστης αξίας όσον αφορά το θέμα του εθελοντισμού και της προσφοράς μας προς τον συνάνθρωπο.Co-operations

3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων, ΕΛΜΕ Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, Σχολείο με Λυκειακές τάξεις των Νοσοκομείων Παίδων Α.& Π. Κυριακού, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Πειραματικού Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, κ.α.


COOPERATING ACADEMICS

Εύα Ανδρουτσοπούλου, Αμαλία Αναγνωστοπούλου, Γεωργία Τραμπίδου, Χρήστος Μουρατίδης

SPREAD THE WORD METHODS

Ιστοσελίδα του σχολείου, τοπικός τύπος και δελτία τύπου σε εφημερίδες και διαδίκτυο.


Objective Action

Τελικός στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών αιμοποιητικών κυττάρων στη χώρα μας, ώστε να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα εύρεσης μοσχεύματος για τη σωτηρία των πασχόντων συνανθρώπων μας πάντα μέσα από την καλλιέργεια της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και του εθελοντικού πνεύματος.

Target Audience

Επειδή κάθε άνθρωπος, από 18 ως 45 ετών, μπορεί να γίνει εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων, η δράση απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και γι αυτό επελέγη ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ώστε να γίνει η παρουσίαση. Συμμετείχαν από το σχολείο μας 30 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί.

Initiative Location

Δύο δράσεις έγιναν στην Παλαιά Βουλή, μία σε άλλο σχολείο του Δήμου μας 3ο Εσπ. ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων, και η τελευταία στη στάση ΣΥΝΤΑΓΜΑ του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας.

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation