Σχέδια μαθήματος

4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Στο δρόμο για την Επανάσταση

Στο δρόμο για την Επανάσταση
SUBMITTED FROM:

4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Πρόκειται για ένα Νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Λαυρίου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νεάπολης. Το σχολείο μας συμμετείχε και πέρυσι στο διαγωνισμό με τη δημιουργία λαχανόκηπου. Συμμετέχουμε και στα ec schools με περιβαλλοντικές δράσεις οι οποίες συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, όπως συλλογή μπαταριών, ανακύκλωση λαμπτήρων και μελανοδοχίων, συλλογή καπακίων.


School Principal

Παναγιώτα Πλαστήρα

Contact with School


Description

Μια διαθεματική προσέγγιση για την επέτειο των 200 χρόνων της 25ης Μαρτίου. Δουλεύτηκε με τα παιδιά του 1ου τμήματος . Προηγήθηκε ενημέρωση των παιδιών για την επερχόμενη εορτή μιάμιση εβδομάδα πριν. Μέσα από ενημερωτικά βίντεο, διαδραστικά παιχνίδια και με τη χρήση ψηφιακού υλικού, τα παιδιά γνώρισαν κομμάτια της ελληνικής ιστορίας, τους ήρωες του 1821. Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης εξ΄αποστάσεως διδασκαλίας (Webex). Στο τέλος την ημέρα της γιορτής τα παιδιά κατέθεσαν τα δικά τους στεφάνια στο άγαλμα της περιοχής του Λαυρίου. 
Η εισαγωγή στη θεματική  πραγματοποιήθηκε με μια "έκτακτη είδηση" που μεσολάβησε την ώρα του μαθήματος. 
 

Results / Reactions

Ως αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός βίντεο. Εμφανίζονται τα στεφάνια των παιδιών που κατατίθενται στο Ηρώον μνημείο στην κεντρική πλατεία του Λαυρίου και ακούγεται η μουσική του αείμνηστου λαυριώτη Γιαννη Γλαντζή με τίτλο:"Προσευχή". Co-operations

Φιλαρμονική του Δήμου Λαυρεωτικής


COOPERATING ACADEMICS

Παναγιώτα Πλαστήρα

Objective Action

Να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία του τόπου τους με παιγνιώδη τρόπο. Να γνωρίσουν τα αγάλματα των ηρώων του 1821. Να γνωρίσουν την εθιμοτυπική διαδικασία αποτίωντας φόρο τιμής στο μνημείο της πόλης τους.

PHOTOS 1


Videos 2

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation