Σχέδια μαθήματος

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Συμμετοχή μαθητών της Β' Λυκείου στο Διεθνές Πρόγραμμα Crocus

Συμμετοχή μαθητών της Β Λυκείου στο Διεθνές Πρόγραμμα Crocus
SUBMITTED FROM:

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου

Ένα Σχολείο που καλλιεργεί ηθικές αξίες, προάγει την αριστεία και προωθεί την καινοτομία, διαμορφώνοντας κάθε παιδί ως σφαιρικά αναπτυγμένη προσωπικότητα, εφοδιάζοντάς το πλήρως για τον κόσμο του αύριο και βοηθώντας το να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή το


School Principal

Έρι Μαντά

Contact with School


Description

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών Β΄ Λυκείου και ειδικότερα στην ενότητα «Ετερότητα-Ρατσισμός» και με τη καθοδήγηση του Θεολόγου κ. Γιώργου Σωρανίδη, οι μαθητές και οι μαθήτριες πήραν μέρος στο Διεθνές Πρόγραμμα Crocus. Το πρόγραμμα Crocus είναι μια ιρλανδική πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας, η οποία περιλαμβάνει αρκετές χώρες. Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός για το Ολοκαύτωμα στην Ιρλανδία (ΗΕΤΙ) παρέχει κίτρινους βολβούς κρόκων για να φυτευτούν το χειμώνα στη μνήμη των 1.500.000 Εβραιόπουλων τα οποία χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα και των χιλιάδων άλλων παιδιών τα οποία ήταν θύματα των ναζιστικών θηριωδιών. Τα κίτρινα λουλούδια φέρνουν στη μνήμη τα κίτρινα αστέρια του Δαυίδ τα οποία αναγκάστηκαν να φορούν οι Εβραίοι υπό τις ναζιστικές προσταγές.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Crocus είναι ένας απτός τρόπος να παρουσιαστεί στους νέους ανθρώπους το ζήτημα του Ολοκαυτώματος και να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με τους κινδύνους του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Μαθαίνουν τη σημασία της ένταξης και του σεβασμού προς όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τις ειδικές ανάγκες, ή τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου μελέτησαν τα δεδομένα, και παρακολούθησαν τη βραβευμένη ταινία «Γυμνός ανάμεσα στους λύκους» με θέμα τη διάσωση ενός 3χρονου αγοριού στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μπούχενβαλντ, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Μπρούνο Άπιτζ.

Με τα δραματικά γεγονότα χαραγμένα στη μνήμη τους, έκαναν γνωστό στους συμμαθητές τους το Πρόγραμμα Crocus μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό και τις αφίσες που τοποθέτησαν σε κεντρικό σημείο του πρώτου ορόφου στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου. Οι βολβοί που αναμένεται να ανθίσουν θα αποτελούν μια συνεχής υπενθύμιση για τα παιδιά θύματα του Ολοκαυτώματος.


Results / Reactions

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου μελέτησαν τα δεδομένα, και παρακολούθησαν τη βραβευμένη ταινία «Γυμνός ανάμεσα στους λύκους» με θέμα τη διάσωση ενός 3χρονου αγοριού στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μπούχενβαλντ, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Μπρούνο Άπιτζ.

Με τα δραματικά γεγονότα χαραγμένα στη μνήμη τους, έκαναν γνωστό στους συμμαθητές τους το Πρόγραμμα Crocus μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό και τις αφίσες που τοποθέτησαν σε κεντρικό σημείο του πρώτου ορόφου στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου. Οι βολβοί που αναμένεται να ανθίσουν θα αποτελούν μια συνεχής υπενθύμιση για τα παιδιά θύματα του Ολοκαυτώματος.Co-operations

Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας

Εκπαιδευτικός Οργανισμός για το Ολοκαύτωμα στην Ιρλανδία (ΗΕΤΙ)


COOPERATING ACADEMICS

Γιώργος Σωρανίδης

Objective Action

Ευαισθητοποίηση για θέματα ετερότητας και καταπολέμησης του ρατσισμού

Initiative time

2 εβδομάδες

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation